TSK'nın iletişimi ASELSAN'dan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tüm unsurların ortak kriptolu ve kesintisiz iletişimini sağlayacak.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında 14 Nisan 2009 itibariyle 51,3 milyon dolar tutarında bir sözleşme daha imzalandığı kaydedildi.

ASELSAN ilk faaliyet alanı olan taktik telsiz alanında en ileri teknoloji olan Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisini geliştirdi ve bugüne kadar 7 binin üzerinde Yazılım Tabanlı Telsiz üretimi gerçekleştirdi.

Projede imzalanan üçüncü sözleşmeyle Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisi, ASELSAN tarafından tüm kuvvetlerde yaygınlaştırılarak hava ve deniz platformları üzerinde de uygulanacak. Böylece tüm kuvvetlerin müşterek harekatta kullanacağı ortak kriptolu ve elektronik harp korumalı telsiz çözümü oluşturulmuş olacak.

Proje kapsamında teslim edilecek olan kara, deniz ve hava platformları sayısal telsizleri, harekat alanında gerekli tüm haberleşme fonksiyonlarını güçlü bir işlemci altyapısı üzerinde koşan değişik yazılımlar ile yerine getirdiği kaydedildi.

Türkiye'nin ilk milli ve özgün HF Telsizi olma özelliğine sahip olan Yazılım Tabanlı HF Telsizi, Silahlı Kuvvetlere, frekans atlamalı ve kriptolu uzun mesafe haberleşme yeteneğini kazandırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber