Hacker Genelkurmay'dan bilgi sızdırmış

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın makam şoförü Mehmet Çakırgöz'ün de adının karıştığı yasadışı olarak askeri bilgilere ulaşılması olayında soruşturma genişletildi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın bilişim uzmanları ile birlikte yürüttüğü soruşturmada, askeri sisteme girmeyi başaran hackerların Mehmet Çakırgöz'e ait IP adresinin dışında iki farklı IP'yi de kullanıldığı belirlendi.

6 SAAT SONRA FARKEDİLDİ

GENELKURMAY Başkanlığı bilgisayar sistemine girmeyi başaran hackerın gönderdiği virüs yardımıyla bazı verileri kendi bilgisayarına indirmeyi başardığı öğrenildi. Sisteme dışardan girildiğinin yalaşık 6 saat sonra farkedildiği belirtilirken, Genelkurmay'ın yeni anti virüs programlarının geliştirilmesi kararı aldığı öğrenildi.

KİŞİSEL DOSYALAR DA ALINDI

Hackerın sızdırdığı dosyalar arasında ulusal güvenliği ilgilendiren bazı belgelerle subay ve astsubayların kişisel dosyalarının bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Genelkurmay, bilgisayar sistemine gönderilen virüs ile geçtiğimiz ay Hava Kuvvetleri sisteminin çökmesine neden olan virüsün benzer özellikler taşıdığı belirlendi. Olayla ilgili Faruk A. isimli bir astsubay tutuklanmıştı. ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber