Emniyet 1 Mayıs'a hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 1 Mayıs ile ilgili olarak İstanbul başta olmak üzere tüm valiliklerin gerekli önlemleri aldığını belirterek, "hiçbir sorun çıkmaz" dedi.

Köksal, 1 Mayıs kutlamalarının yasalar çerçevesinde, il valilikleri tarafından gösterilen alanlarda kutlanması gerektiğini, bunun her vatandaşın hakkı olduğunu söyledi.

Kutlamaların huzur ve güven içinde yapılabilmesi için herkesin yasalara ve kurallara uymasının önemine değinen Köksal, "biz bir taraftan polisimizin kendisini yenileyip, olaylara müdahalede şeklinden tutun, yasaların kendisine verdiği yetkiyi en yapıcı şekilde kullanmasına kadar bir dizi önlemler alırken, bir taraftan da bu olayları yapanlar kanun ve nizamlara uyacak" diye konuştu.

Zoru kullanma zorunluluğu

Köksal, polisin yasalara saygılı vatandaşlara karşı herhangi bir yanlış davranışının söz konusu olmadığını, ancak yasalara ve kurallara uymayan kişi ve kuruluşlara karşı yasaların hakimiyetini sağlamak için müdahale yetkisinin bulunduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani polis, normal görevine giden, normal işini yapan vatandaşa da karşı zor kullanmıyor. Zoru kullanma zorunluluğu doğan işler oluyor. Nedir bu? Kanunsuz, izinsiz yürüyüş, yapılıyor, güvenlik kuvvetleri tarafından konulan barikatlar aşılıyor. Dikkat edin ekranlara da hep bu görüntüler yansıyor. Bu izinsiz gösteri ve yürüyüşlere rağmen, polis ilk olarak megafonla uyarıyor, 'bu yaptığınız toplantı yasa dışıdır, dağılın' diye ikaz ediyor. Dağılmayınca da dağıtmak zorunda kalıyor.

Biz önümüzdeki günlerde bu işlerin gittikçe azalacağına inanıyoruz. Netice itibarıyla bizim insanımız da bir değişimden, Türkiye yeni bir evreden geçiyor. Halkımız da bu yasak ve kuralların kendilerinin huzur ve mutluluğu için konulduğunu gördükçe, toplumsal olaylar gün geçtikçe hızla azalacak."

Her ilde valiliklerin kentin belirli bölgelerinde toplantı ve yürüyüş yapma alanları belirlediğini ifade eden Köksal, "buna herkes uyacak. 1 Mayıs ile ilgili tüm önlemlerimizi aldık. Başta İstanbul Valimiz olmak üzere tüm valilerimiz gerekli önlemleri almış durumda. Hiçbir sorun çıkmaz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber