Türkan Saylan'a kim tuzak kurdu?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefonda tuzak iddiası

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, kendisi adına dernek yöneticisini arayan bir kişinin, TV programına çıkarmak için 3 öğrenci istediğini ileri sürdü. Saylan 'Bu bir tuzak' dedi

Ergenekon soruşturmasının 12'inci dalgasında Arnavuktöy'deki evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan, bir TV programının kendisine tuzak kurmak istediğini ileri sürdü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yapan Saylan, örgütlü toplumdan yana olduğunu belirterek demokrasiye örgütlü toplum ile kavuşulacağını ifade etti. ÇYDD üyelerinin de aralarında bulunduğu kişilerin serbest bırakıldığını anlatan Saylan Yüksel'in Van'da yaptığı hizmetleri anlattı.

TELEFONLA TUZAĞI ÖNLEDİK

Kendisine tuzak kurulduğunu iddia eden Türkan Saylan şöyle konuştu: ?Bir programdan 3 öğrenci istediler. Bende bizim bu işlerden sorumlu arkadaşlarımıza telefon ettim sen ayarla dedim. Sonra bana telefon geldi. 'Ben Olgay' dedi, ben de çok yorgundum. Dedi ki '3 tane kardeş vardı, bizden okuyup meslek sahibi olmuşlardı. Onları davet edeyim mi' dedi. 'Yalnız devlet memuruymuşlar' dedi. Ben de 'Kimseyi zorlamayız o riski alıyorlarsa tamam' dedim. Sabah arkadaş aradı tekrar. 'Kardelenlerden üniversiteyi bitirmiş birileri var kafamda' dedi. Ben de 'O üç kardeşe ne oldu' dedim. Olgay da 'Ne üç kardeşi' cevabını verince, 'Sen beni dün gece aramadın mı' dedim, 'Aramadım' dedi. Demek ki bizim böceğimiz bir yerlerde mesaj gönderdi. Kim bilir onlar çıktıktan sonra ne söyleteceklerdi.?

EVET ANNEM HRİSTİYANDI

Annesinin İsviçre kökenli olduğunu söyleyen Saylan, ?Rahmetli annemin Hıristiyanlık meselesi var. Onları da size vereceğim. Annem İsviçre kökenli, ilk defa bir Türk vatandaşıyla evlenip buraya gelmiş. Daha sonra ben olunca gidip Müslüman oluyorlar. Malum basın bunun ilk satırlarını alıyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber