Öğrenciye tacizde bulunan öğretim görevlisi ile şoför 6'şar yıl hapis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 14:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören bir kız öğrenciye tacizde bulunulması ve alıkonulması iddiaları ile ilgili olarak yargılanan öğretim görevlisi ve şoför 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şubat 2008'de üniversite öğrencisi S.T'ye (20) cinsel tacizde bulunulması ve alıkonulması iddialarıyla ilgili olarak Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan E.D. ile öğretim görevlisi A.D. hakkında cinsel saldırı ve hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından dava açıldı.

Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanıklardan A.D.son savunmasında kendisinin komplo içerisinde bırakıldığını iddia ederek suçsuz olduğunu söyledi. A.D., "Ben suçsuzum. Bu suçu işlemedim. Beraatime karar verilmesini istiyorum." dedi.

Diğer sanık şoför E.D. ise suçsuz olduğunu ve beraatini istediğini belirtti. E.D'nin avukatı Yasemin Akyol, cinsel saldırıya uğradığı öne sürülen S.T'nin doktor raporunun olayın gerçekleştiği bildirilen zamandan 17 saat sonra alındığını kaydetti. Geçen bu zaman diliminde herşeyin olabileceğini anlatan Akyol, şunları söyledi; "Dolayısıyla bu raporun sanık müvekkilim yönünde yorumlanması olanaklı değildir. Müvekkilimin suçu işlediğine yönelik bir delil yoktur. Beraatini talep ediyoruz."

Mahkemenin açıkladığı hükümde, sanıklardan E.D'nin üzerine isnat olunan 'cinsel saldırı' suçu ile yine sanık E.D. ve diğer sanık A.D'ye isnat olunan 'birden fazla kişi ile birlikte cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçunu işlediklerinin, dinlenen tanıklar, mağdurdaki darp ve cebir izlerini tarif eden doktor raporları ve olayın meydana geldiği saatte sanıkların cep telefonlarının olay mahalline yakınlık gösteren yerlerdeki baz istasyonundan aldıkları hizmetle anlaşıldığı belirtildi. Mahkeme, sanıklar E.D ile öğretim görevlisi A.D'yi 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı.

OLAY

Geçen yıl Şubat ayındaki olayda S.T. isimli öğrenci, birlikte piknik yaptıkları SAÜ Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan E.D.'nin (36), kendisine cinsel tacizde bulunup alıkoyduğunu, öğretim görevlisi A.D'nin de kendisini alıkoyduğunu ileri sürerek polise şikayette bulunmuştu. İdari soruşturmada, Yükseköğretim Kurulu Yüksek Disiplin Kurulu öğretim görevlisi A.D. ve şoför E.D'ye "Kamu Görevinden Çıkarma" cezası verilmişti. Karar üzerine öğretim görevlisi ve şoför üniversiteden atılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber