PTT'den yılbaşı postası göndereceklere uyarı

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü yaklaşan yılbaşı dolayısıyla, gönderilecek mektup ve tebriklerin zamanında postaya verilmesini istedi.

PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, posta trafiğinde artış olduğu belirtilerek, vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiği bildirildi. Postada zaman kaybı olmaması için gönderici ve alıcı adreslerinin tam, doğru ve okunaklı yazılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, tebrik veya mektupların yılbaşından önce postaya verilmesinin yararlı olacağı belirtildi. Bunun yanında diğer öneriler ise şöyle sıralandı:

"- Çok sayıda tebrik gönderen kişi ve kuruluşların gişe önlerinde beklememeleri için tebriklerini ücret alma makinesi bulunan gişelere vermesi, gişelerde satılan pul baskılı tebrik zarfları ile resimli kartları tercih etmesi.

- Hediyelik eşya ve paket göndermek isteyenlerin postanın en hızlı hizmeti olan kapıdan kapıya teslim Alo 169 ve acele posta servisini (APS) tercih etmesi.

- Postaya verilen tüm gönderilere adresin parçası olan posta kodunun yazılması.

- Posta ile gönderilecek hediyelik eşyaların taşıma sırasında hasar görmemesi bakımından ambalajlarının sağlam olarak yapılması ve bunun için gerekli olan ve posta gişelerinde ucuz fiyatla satılan koli yollama kutu ve torbalarından istifade edilmesi."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber