Lisede dayağa soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA'da bir lise öğretmeninin, sınıfta öğrencilere hakaret edip, sopayla dövmesi iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Hakaret ve dayak anı bir öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

İddiaya göre, hakaret ve dayak olayı geçen çarşamba günü Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde 9-A sınıfında fizik dersi sırasında meydana geldi. Fizik dersi öğretmeni S.D., sınıfta gürültü yaptıklarını öne sürdüğü öğrenciler 15 yaşındaki M.S ve A.K., 14 yaşındaki Ş.Ç.'yi yazı tahtasının önüne çıkartıp, hakaret etti. Erkek öğretmen, küfür ettiği öğrencileri daha sonra sopayla dövdü. Hakaret ve dayak, sınıftaki bir öğrenci tarafından kameralı cep telefonu ile çekildi. Ancak bu konuda, gerek okul yönetimine, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'ne herhangi bir şikayette bulunulmadı. Cep telefonu ile yapılan görüntü kaydı, İstanbul'daki bir internet sitesine gönderilince olay ortaya çıktı ve Valilik soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencinin çektiği görüntünün çok kısa olduğunu, aşırı bir dayak olayı olmamakla birlikte öğretmenin öğrencilere hakaretinin söz konusu olduğunu, şikayetçi bulunmamasına karşılık soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.

Bu arada, lisede çekim yapan gazetecileri görüp, yanlarına giden öğrencilerden bazıları, ne için çekim yapıldığını sormadan, "Biz öğretmenimizle konuştuk, özür diledik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber