Microsoft CEO'su: Türkiye'yi yazılım merkezi yapacağız

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft CEO'su Ballmer, Bill Gates'in 'Türkiye'yi yazılım üssü yapma' vaadini tekrarlayarak, ?İnanılmaz bir pozisyona sahipsiniz. Birçok ülkedeki modeli incelemelisiniz? dedi

MELİH BAYRAM DEDE

Türkiye'ye bir günlük ziyaret yapan Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'la birlikte Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışını yaptı ve şirketin kurucusu Gates'in 'Türkiye'yi yazılım üssü yapma' vaadini tekrarladı.

ANKARA YAZILIM ÜSSÜ OLACAK

Ankara'da düzenlenen basın toplantısında Ballmer, Türkiye'ye gelmesinin iki ana nedeni olduğunu söyledi. Ballmer, ?Ankara'da Microsoft İnovasyon Merkezi'ni açıyoruz. Dünya çapında 60 inovasyon merkezimiz var. Türkiye'de açacağımız merkez, e-yönetişim, sağlık ve eğitim konularına odaklanacak ve şaşıttıcı bir şekilde oyun geliştirmeye odaklanacak. İkinci duyurumuz DreamSpark. Türkiye'deki lise öğrencilerine ücretsiz olarak Microsoft yazılımları sağlayacağız? dedi.

TÜRKİYE'YE TAYVAN TAVSİYESİ

Ballmer Türkiye'nin Avrupa'nın ve bölgesinin yazılım merkezi olabileceğini vurgulayarak, ?Yabancı biri olarak geldiğinizde, Türkiye'de gelişmeyi görüyoruz. Sadece şirketler değil, kullanıcılar da kendilerini geliştiriyor. Türkiye, inanılmaz bir pozisyona sahip. Çevredeki bölgelere erişim açısından çok iyi bir yerde. Türkiye birçok ülkedeki modeli incelemeli. Örneğin Tayvan'a bakabilir. Bir çok ülkeyi inceledikten sonra, kendi modelini oluşturmalı. Türkiye, önemli bir yazılım ve inovasyon merkezi olabilir? dedi.

Devletin zirvesinden tam destek

Steve Ballmer Türkiye'ye yaptığı bir günlük ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından da kabul edildi. Ballmer görüşmelerde Microsoft'un Türkiye'ye bakışını anlatarak, buradaki yatırımlarını sürdürmeye ve yazılım ekonomisini desteklemeye kararlı olduklarını vurguladı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise ?İstihdam ve yatırım açısından, bilişim projelerinin gelişmesini önplana aldık. Microsoft, dünyaya teknolojik gelişimin en önemli aktörlerinden biri. Her sene bir Malta adası kadar eğitimli genç arkadaşlar ortaya çıkıyor. Bu Türkiye'nin gençliğini ve eğitim seviyesini gösteriyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber