Herkesin birbirini suçladığı hastane

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özkan ARSLAN

Bezm-i Álem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir doktorun hasta yakınları tarafından dövülmesi ile gündeme gelmişti. Başhekim, doktor ve hastaların ifadelerine göre hastanede yaşananlar çok daha derin. Başhekimle doktorlar birbirlerini, hastalar hastaneyi suçluyor.

GEÇEN hafta Bezm-i Álem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi Servisi'nde görevli Doç. Dr. Kahraman Öztürk, bazı hasta yakınları tarafından dövüldü. Dayağın arkasından hastaların kötü şartlarda tutulduğuna yönelik iddialar ortaya atıldı. Ortopedi Servisi'nde görevli doktor ve hemşireler ile hasta yakınları, 16 kişilik koğuşlarda insanlığa yakışmayan durumların yaşandığını savunarak isyan etti.

Serviste görev yapan ancak isimlerini açıklamayan doktor ve hemşireler, şartların düzeltilmesi için defalarca başhekimliğe ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduklarını, ancak sorunun çözümü konusunda bir şey yapılmadığını iddia ederek şunları söylediler: "Bizlerin ve sağlıksız ortamda sağlığına kavuşmayı bekleyen hasta ve yakınlarının da psikolojileri bozuldu. Son olarak Doktor Kahraman Öztürk'e saldırıldı. Can ve mal güvenliğimizin olmadığı serviste sağlık dağıtmak mümkün mü?"

Servis kapansın mı

Aynı zamanda Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisi'nin Klinik Şefi de olan Başhekim Turan Aslan, Ortopedi Servisi'nde yaşanan sorunları kabul ettiğini, ancak olayın bu hale gelmesini, başıboşluğa alışmış asistan doktorların disiplin altına girmemelerine bağladı. Başhekim Aslan, "Onların derdi biz geldikten sonra istedikleri gibi hastaneye gidip gelememeleri. Keyif çatacakları bir ortamın ve odalarının olmaması" dedi.

Başhekim, doktor ve hasta yakınları tarafından çekilen fotoğraflarla ilgili de "Ortopedi Servisi'nin bulunduğu altıncı katın çatısı göçtü. Burada bulunan Psikiyatri Kliniği'ni kapattık. Ancak Ortopedi Servisi'ni kapatamazdık. Çünkü yaklaşık 60 yataklı servisteki hastaları İstanbul'da kabul edecek bir hastane yok. Burası, Acil Servisi'ne en çok trafik kazası vakaları gelen hastane. Bu insanları kabul etmemek ölmeleri anlamına geliyor. Altıncı kattaki sorunu halletmemiz sanıldığı kadar kolay olmadı. Hastaların yanında inşaat ustalarının harç kararken çekilmiş fotoğraflarına gelince, bu çalışma bütün katlar arasına, özellikle yoğum bakım ünitelerine insan eli değmeden steril malzeme ve ilaç taşımak için yaptığımız asansörün çalışması. Bu fotoğraf kötü niyetle çekilmiş bir fotoğraf. Zaten bir gün süren bu çalışma sırasında da hastaları başka odaya taşıdık" diye konuştu.

Hastalar da şikáyetçi

Başhekimle hastanede yeniledikleri servislerin yanı sıra sorun yaşanan Ortopedi Servisi'ni de gezdik. Başhekim, fotoğrafın çekildiği bölümde ağır hastaların yatırılmadığını, tuvalet ve diğer ihtiyaçlarını hastaların kendi başlarına karşılayabileceğini söyledi. Ancak bu sırada trafik kazası geçirdikten sonra iki ay önce hastaneye yatan Reşat Hakverdi, "Burada kimi zamanlar yakınlarımızla birlikte 20-30 kişi kalıyoruz. Ayağa kalkamadığımız için tuvalet ihtiyacımızı onca insanın arasına görüyoruz. Bacağımdan enfeksiyon nedeniyle iki kez ameliyat oldum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber