Küçük çocuğun inadı Gül'ü yendi!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir erkek çocuğun Cumhurbaşkanı Gül'ün elini öpme mücadelesi alandakileri kahkahaya boğdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlköğretim Okulu'ndaki 23 Nisan kutlamaları için düzenlenen programa katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, törende çocukların gösterilerini ilgiyle izledi. Gül, yanına gelen çocukları da öperek sohbet etti. Programda bir çocuğun Cumhurbaşkanı Gül'ün elini öpme mücadelesi alandakileri kahkahaya boğdu.

Cumhurbaşkanı Gül'ü çocuklar Türk bayrakları ile karşıladı. Okulun bando takımını izleyen Gül, çocukları başarılarından dolayı tebrik etti. Sekiz yaşındaki Gökçe Günaydın ise Gül'e çiçek verdi. Günaydın'ı kucağına alarak seven Gül, daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, kutlamalar sırasında yanına gelen çocuklarla tek tek ilgilendi. Cumhurbaşkanı Gül'ün okul ziyaretinde renkli sahneler de yaşandı.

Bu sırada Gül'ün elini öpmek isteyen bir erkek çocukla Gül arasında ilginç bir mücadele yaşandı. Gül, çocuğa elini öptürmek istemedi. Çocuk ise ısrarla Gül'ün elini öpmeye çalıştı. Gül de ısrarla elini öptürmek istemedi. Mücadeleyi çocuk kazandı.

İsmi öğrenilemeyen çocuk, altıncı denemesinde Gül'ün elini öpmeyi başardı.

Bu arada, Gül, yanına gelen diğer çocukları da öperek sohbet etti, bazı çocukları kucağına aldı. Yanına gelen fakat fark etmediği için ağlamaya başlayan bir kız öğrenciyi kucağına alan Gül, onu teselli etti.

DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMINI KUTLADI

Gül, programdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güzel çocukların seslerinin kuş sesi gibi olduğunu ve her gün onları dinlediğini ifade eden Gül, "Bugün 23 Nisan. Onların, hepimizin bayramı olunca onlarla beraber olmak gerçekten hepimize çok neşe, ümit verdi. Büyük bir sevinç duydum. Herkesin bayramını, sadece Türkiye'nin, Türkiye'deki çocukların değil, biliyorsunuz Atatürk bunu bütün dünya çocuklarına armağan ettiği için bütün dünya çocuklarının ve herkesin bayramını tebrik ediyorum. Meclis'te bugün merasimler olacak. TBMM'nin özel oturumu olacak. O açıdan iki bayram, bir taraftan çocukların, bir taraftan Meclis'in bayramı. Bu hiçbir ülkede yoktur." dedi.

Öğretmenlerle de fotoğraf çektiren Gül, daha sonra okulu gezerek bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber