Orman Muhafaza Memuru alırken başvuru hakkı tanınan ilginç bölüm

ÖSYM tarafından yürütülen KPSS merkezi memur yerleştirmeleri en önemli personel alım yöntemlerinden birisidir. Ancak KPSS tercih kılavuzu hazırlanırken, kadrolara başvuru hakkı tanınan bölümlerde ilginç durumlar yaşanmaktadır. Örneğin 2008/4 KPSS tercih kılavuzunda, Orman Genel Müdürlüğünün Orman Muhafaza Memuru kadro talepleri de yer almıştır. Önlisans düzeyinde yer alan bu kadrolara, kadroyla ilgili bölüm mezunlarının yanı sıra Mobilya ve Dekorasyon Bölümü mezunlarına da başvuru hakkı tanınmıştır. Konuya ilişkin olarak, ilgili bölüm mezunlarının Orman Genel Müdürlüğüne gönderdiği dilekçeyi yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki metin ilgili bölüm mezunlarınca Orman Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hasan Gürbüz MYO Av ve Yaban Hayatı Bölümü mezunuyum.

Orman işletmesi, Av ve yaban hayatı, Fidan yetiştirme bölümlerinde okuyan, mezun olmuş arkadaşlarım adına da yazıyorum.

Bizler bu üç bölüm öğrencileri olarak okula kayıt yaptırdıgımızda Orman Muhafaza Memuru olabilmek için kayıt yaptırdık.Ve başarılı bir şekilde okuduktan sonra mezun olduk.Derslerimizi Türkiyenin en iyi hocalarından gerek sınıflarda gerekse uygulamalı olarak arazilerde ders aldık.Bilindiği üzere Orman işletmesi, Av ve yaban hayatı, Fidan yetiştirme bölümlerinden 2006 yılında 3 bölümden alım yapıldı.Atanan arkadaşlarımızdan gerek bölge müdürlerimiz olsun gerekse işletme şeflerimiz bilgi ve arazide çalışma şartları bakımından arkadaşlarımızdan her seferinde memnuniyetlerini belirttiler.

Bilindiği üzere Ösym tarafından yapılan 2008/4 alımlarında önlisans düzeyindeki kadrolar arasında yer alan Orman Muhafaza Memuruluğunu seçebilmek için beş bölüm daha eklenmiştir.Bu eklenen bölümler içinde öyle bir bölüm var ki bence Orman Muhafaza Memuru alım kriterlerine bile uymumamaktadır.

Mobilya ve Dekorasyon Bölümünden bahsediyorum.

(Orman dört duvar arasına örülmüş bir dekorasyon fabrikası değildir.).(Prof.dr. İdris Oğurlu) .

Biz Üç bölüm öğrencileri olarak kendimizi okul başlarken Orman Muhafaza Memuru olabilmek için çaba sarfettik ve ormancılık adına gerekli dersleri gördük. Bizlerin yani Orman işletmesi, Av ve yaban hayatı, Fidan yetiştirme Bölümleri olarak özel sektörde çalışma imkanlarımız yoktur..

Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ise; gerek özel sektörde gerekse atolyelerde iş imkanları mevcuttur. Mobilya ve Dekorasyon bölümünün okunmasındaki amaç ise kısaca şöyle özetleyebiliriz; Mobilya ve Dekorasyon Programı, mobilya sektörünün tasarım ve üretim aşamasında ihtiyaç duydugu nitelikli ara teknik eleman ihtiyacını çagın beklentilerini karşılayacak estetik, kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetiştirme amaçlı bir programdır. Programa devam eden öğrenciler, tasarım yeteneği yanında mobilya üretimi ve dekorasyon konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmaktır.

Görüldüğü gibi Mobilya ve Dekorasyon Bölümünün amacı bellidir. Bu amaç doğrultusunda Mobilya ve Dekorasyon Bölümünün Orman Muhafaza Memurluğunu tercih etmesi ne kadar doğrudur?

ÖSYMnin yapmış oldugu 2008 memur alımlarında Orman Muhafaza Memuruna ayrılan kadro sayısı 77 kişidir. 8 bölümün tercih edebilme hakkı vardır.

Orman işletmesi, Av ve yaban hayatı, Fidan yetiştirme bölümlerinde toplam 1000 kişiye yakın okuyan/mezun öğrenci sayısı vardır.

Sırf Mobilya ve Dekorasyon Bölümünde okuyan/mezun sayısı 4000'i bulmaktadır. Toplam 5000 kişi Orman Muhafaza Memuru olabilmek için yarışmıştır.

Kısaca üç bölüm öğrencileri olarak bizim dememiz, derslerinde bir ders bile ormancılık adına ders görmemiş derslerinin %80 e yakınını atolyelerde geçirmiş Mobilya ve Dekorasyon Bölümünün alınması mı dogru, yoksa biz üç bölüm olarak 40 derse yakın ormancılık üzerine uygulamalı olarak ders gören bizlerin hakkımıdır.2009 yılında alınacak olan personelin sayısının arttırılmasını da talep ediyoruz. Bu kadar büyük ormanlara sahibiz ancak ormana sahip olamıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber