CNNTÜRK'e göre yeni Bakanlar...

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kulislerde konuşulan yeni bakanlar

Siyaset kulislerinde bir süreden beri devam eden kabine değişikliğine ilişkin iddialara bir yenisi eklendi

Erdoğan, TBMM'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Dün Ankara'da çok heyecanlı dakikalar yaşandı, bugün de o heyecan devam etti. Bugün, yarın bir revizyon olacak mı? sorusu üzerine, "Arkadaşlar, revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız" dedi.

Bir gazetecinin "Bizler de her an tetikte bekliyoruz..." sözleri üzerine Erdoğan, "Niye böyle telaş ediyorsunuz? Zaten sitelere filan girmiş artık" dedi. "Tutuyor mu?" sorusuna ise Erdoğan, "Çok kabiliyetlisiniz" karşılığını verdi.

Erdoğan, "Takımda kaç oyunca değişikliği olacak?" sorusuna, "Arkadaşlar, biliyorsunuz bizim takım 25 1..." cevabını verirken, sayının değişip değişmeyeceğine ilişkin sorulara "Değişebilir" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Yedekte kaç kişi bekliyor?" sorusunu ise "Şu andaki grubun sayısını al önüne, ona göre bul" diye cevapladı.

Ama şimdiden yeni kabine listesi konuşuluyor.

Kulislerdeki yeni iddia Cemil Çiçek ile Mehmet Ali Şahin 'in yeni kabinede yeralmayacağı. Çiçek'in yeni dönemde Meclis Başkanı, Şahin'in ise grup başkanvekili olacağı belirtiliyor.

Ahmet Davutoğlu'nun dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanacağı ifade ediliyor.

AKP kulislerine göre kabinede kalmasına kesin gözüyle bakılan isimler var.

Nazım Ekren'in yeni kabinede Maliye Bakanı olarak görev yapacağı belirtiliyor. Ali Babacan'ın Dışişleri'ne veda edeceği, Nazım Ekren'in yerine Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atanacağı konuşuluyor.

Yine kulislere göre Nimet Çubukçu Adalet Bakanlığı'na, Beşir Atalay' Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilecek.

Kabine'nin yeni yüzleri arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Şahin ve İdris Naim Şahin sayılıyor.. Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün İçişleri Bakanlığı'na getirilebileceği belirtiliyor.

Hilmi Güler'in kabine dışında kalacağı, yerine ise Taner Yıldız'ın getirileceği de kulislerde konuşulan senaryolar arasında.

Başbakan Erdoğan kabine revizyonu ile ilgili ilk açıklamayı 29 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra yapmıştı. Erdoğan, gerekirse kabinede değişikliğe gidilebileceğini söylemişti.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber