Öğretmen, beraat etti ama okul bulamıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç yıl önce görevli olduğu ilköğretim okulunda 10 kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen ve soruşturma sonucu meslekten uzaklaştırılan 20 yıllık öğretmen M.G.K., 55-59 yıl hapis istemiyle yargılanmış, ancak, suçlamayı gerektiren inandırıcı kanıt bulunamadığı için beraat etmişti.

M.G.K. Antalya 1'inci Bölge İdare Mahkemesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açtığı davayı da kazandı ve şubat ayında eski okulunda göreve başladı. Bu okulda bir süre görev yapan M.G.K., öğrenci velilerinin tepkisi yüzünden görev yapamaz hale gelince başka bir ilçeye tayin edildi.

Bu ilçede göreve başlayan M.G.K., burada da velilerin de tepkisiyle karşılaştı. Öğretmene yöneltilen suçlamalardan haberdar olan bazı veliler durumu okul yönetimi ile paylaşarak, öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğretmenin yargı kararı ile göreve iade edildiğini belirterek şunları söyledi: "Biz mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaptık. İlk ataması yapılan okulda bazı olumsuzluklar yaşanınca, öğretmenimiz başka bir ilçeye tayin edildi. Yeni görev yerinde bir olumsuzluk yaşandığına dair bize ulaşan resmi bir başvuru olmadı. Eğer böyle bir sıkıntı varsa gereğini yaparız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber