Mersin'de polise taşlı sopalı saldırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de yasa dışı gösteri yapan kalabalık, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler, yüzlerine poşu bağlayarak polise saldırdı.

Mersin'de terör örgütü yandaşlarının korsan gösteride kullandığı çocuklar polis panzerine molotof atarken, bazı çocuklar ise ellerindeki tahtalarla saldırdı. Taş yağmuru altında kalan panzerden çocuklara boyalı su sıkıldı. Çevik Kuvvet polisleri ise gaz bombası atarak çocukları dağıtmaya çalıştı. Bir kadın ise polislere taş atan çocuklardan birini taşlayarak kovdu.

Edinilen bilgiye göre, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi'nin bulunduğu 156. Cadde girişini çöp konteynırı ve parke taşları ile kapatıp ateş yakan çocuklar, terör örgütü lehine slogan attı. Polis Merkezi'ne doğru yaklaşmak isteyen çocuklar yoldan geçen araçlara ve olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekiplerine taş atmaya başladı.

Çocuklar tarafından atılan bir motolof kokteyli ise panzere isabet etti. Ara sokaklarında polisler ile çocuklar arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında polisler çocukları gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı.

Gaz bombasının gelmesi ile kaçışan çocuklar gazın etkisinin geçmesi üzerine tekrar toplanarak taş atmaya devam etti. Daha sonra devreye polis panzeri girdi. İki panzer toplanan çocuklara boyalı su sıkıldı.

Çocuklar kendisine su sıkan panzerden kaçmak yerine taş atarken bazı çocuklar ise ellerindeki büyük tahtalarda panzere saldırdı. Bir çocuk elindeki tahta parçası ile panzerin camını kırmaya çalıştı. Çocukların arasında bir müddet taş yağmurda kalan panzer daha sonra geri geldi.

Çocukların taşlaması ve atılan gazlar nedeniyle mahalle halkı da zor durumda kaldı. Bir kadın tepkisini "Hastaneye bile gidemez hale geldik." diye gösterdi.

Atılan taşlardan biri ise Polis Merkezi'ne göreve giden bir polis memurunun sivil aracına isabet etti. Polis taşlardan geri kaçarak kurtuldu. Bir kadın ise, Özel Harekât polislerine taş atan çocuğa kızdı. Çocuğu yakalayamayan kadın çocuğu taş atarak uzaklaştırdı.

Polisin mahalledeki güvenlik tedbirleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber