Arama yapılan villanın yakınında yakılmış evraklar bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arama yapılan villanın yakınında yakılmış evraklar bulundu

'Ergenekon' soruşturması kapsamında, bir avukata ait Eymir Gölü kenarındaki 2 katlı villada arama yapıldı. Evin yakınında bulunan çöplükte yakılan belgeler olduğu iddia edildi. Çöplüğün başına gelen gazeteciler ve televizyon ekipleri çekim yaptı.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Eymir Gölü kenarındaki bir avukata ait olduğu belirtilen villadaki arama sona erdi.

Polise gelen bir ihbar mektubunun değerlendirilmesi sonucu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi ve mahkeme kararı üzerine Eymir Gölü kenarındaki bir villada başlatılan arama tamamlandı. Jandarma ekiplerinin çevre güvenliği aldığı ve Cumhuriyet savcısı nezaretinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen arama yaklaşık 3 saat sürdü.

Bir avukata ait olduğu belirtilen villa ve bahçesiyle müştemilatların yanı sıra villanın bahçesi yakınlarındaki tek katlı bir barakayla bu civardaki çöp ve moloz yığınları arasında bir kısmı yanmış halde klasörler halinde çok sayıda evrak bulundu.

Bulunan evraklardan bazıları, tutanak düzenlenerek sivil polis araçlarına konuldu ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Söz konusu evrakların soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği ve incelemenin orada yapılacağı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sadece arama kararının gönderildiği, gözaltının olmayacağı belirtilirken, emniyet yetkilileri, Ankara genelinde başka bir noktada aramanın olmadığını da ifade ettiler.

Eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, aramalar sırasında bir açıklama yapmış ve söz konusu evrakların vakfa ait olduğunu belirtmişti.


Hasan Bozkurt

Mühye köyündeki arama sona erdi

ANKARA- Ankara'nın Mühye köyünde DYP eski Milletvekili Salih Çelen'in avukat arkadaşına ait villada üç saat süren arama sona erdi. Yaklaşık üç saat süren Zati Belgin'in evinin etrafındaki barakalar polis ve jandarma ekiplerince didik didik arandı. Barakalarda balya haline getirilen bazı evraklar üzerinde yoğunlaşan ekipler belgeleri çuvala koyarak minibüslere yükledi.

Mühye köyündeki villanın hemen yanında baskın öncesi birçok evrak yakıldığı görüldü. Terörle mücadele şubesi ekipleri hala ateş bulunan evraklar arasından bazılarını aldı. İncelemek üzere amirlerinin bulunduğu villaya götürdü.


Eymir Gölü kenarındaki villada arama

Ankara - "Ergenekon" soruşturması kapsamında, bir avukata ait Eymir Gölü kenarındaki 2 katlı villada arama yapılıyor.

Polise gelen bir ihbar mektubu üzerine "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcıların talebi ve mahkemenin verdiği kararla, villada Ankara Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekipleri arama başlattı.

Jandarma ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı arama sırasında eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, aramada bulunan evrakların vakfa ait olduğunu belirterek, "Kira vermemek için evrakların bir bölümünü arkadaşımın yeri olan buraya nakletmiştim. Emniyete bir ihbar yapılmış. Benim buraya evrak ve mühimmat sakladığım, ayrıca Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş bu ihbarda. Ben Veli Küçük'ü hayatım boyunca görmedim, tanımam, tamamen yalan. Buradaki evrakların tamamı bana ait. Suç unsuru içeren herhangi bir evrak yok. 2002 yılından itibaren peyderpey evrakları kira masrafından kurtulmak için buraya getiriyorum"dedi.

"Gölbaşı yakınlarında geçtiğimiz günlerde bir kısmı yakılmış halde bulunan ve Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evraklarla ilgili adının geçtiğinin" hatırlatılması üzerine Çelen, "Evrakların bir kısmını çocuklara verdim imha edin diye. Nerede imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Ama imha edilen evraklar bu belgelerin devamıdır. Bunlar bana göre lazım olanlardır, onlar lazım olmayanlardır. Muhafaza edecek yerimiz yoktu. Bir sürü malzeme... Ankara'da iki büroda bunları muhafaza ediyordum. 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye içinden evrakları seçtim, lazım olanları buraya getirdim, lazım olmayanları da hamallara verdim bunları imha edin dedim"diye konuştu.

Salih Çelen, "Gözaltına alınacak mısınız?" sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.


Kazım Canlan

Yenimahalle ve Gölbaşı'nda kazı başladı

ANKARA- Ankara'nın iki farklı noktasında Ergenekon soruşturması kapsamında kazı çalışması yapıldığı öne sürüldü.

İstanbul Poyrazköy'de yeraltı cephaneliklerinin ele geçirilmesinin ardından Ergenekon operasyonu kapsamında Ankara Yenimahalle ve Gölbaşı'nda kazı çalışması başlatıldı.

- Jandarma ve polislerin, Çankaya'ya bağlı Mühye köyünde emekli bir askerin evinde arama yaptığı öğrenildi.

Eski DYP'li milletvekilinin evi aranıyor

Ergenekon operasyonu kapsamında eski DYP Milletvekili Salih Çelen'in Ankara'daki villası aranıyor. Tansu Çiller'in avukatlığını yapan Çelen kimdir?

Eski DYP milletvekili Salih Çelen'in Ankara'daki evinde Ergenekon araması başlatıldı.

SALİH ÇELEN KİMDİR?

21. Dönem antalya Milletvekili olan Çelen Edirne, Keşanlı... Bir dönem Tansu Çiller'in avukatlığını da yapmıştır.

KEŞAN - 1964, Mehmet, Fatma - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce - Serbest Avukat - Bekar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber