Yerli turiste ucuz tatil imkanı geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm Bakanlığı, yerli turist için 'erken rezervasyon' dönemini başlatıyor. 4 Mayıs-8 Haziran döneminde rezervasyon yaptıranlar yüzde 30 indirim kazanacak.

Volkan YANARDAĞ

Ekonomik krizden en az zararla kurtulmak için turizm kozunu kullanmak isteyen Türkiye, 'yerli turiste erken rezervasyon' formülünü yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Türk turistlere, yabancılarda olduğu gibi ucuz tatil imkanı sunmaya hazırlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı, önümüzdeki günlerde yeni bir kampanyaya başlayacak. Kampanyaya göre, 4 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında erken rezervasyon yaptıran yerli turistler, uçak biletlerinden otellere, tatil köylerinden seyahat acentalarına kadar birçok kalemde indirim alacak. İndirimin, sezon içindeki normal fiyatların yüzde 30'una kadar çıkması bekleniyor.

2 MAYISTA AÇIKLANIYOR

Kampanyaya, Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) da katılacak. Kampanya süresince THY'nin uçak biletleri, TÜRSAB'a bağlı seyahat acentalarının yaptığı rezervasyonlar ile TÜROFED'e bağlı otel ve tatil köylerindeki fiyatlarda indirim sağlanacak. Kampanya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla 2 Mayıs'ta açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber