Çiller'e ait belgeleri ben yaktırdım

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhbar üzerine Ergenekon soruşturması kapsamında villasında 5 saat arama yapılan eski DYP milletvekili Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Avukat Salih Çelen, yakılmış halde bulunan belgeleri kendisinin imha ettirdiğini söyledi.

Çelen, "2 büroya 7 yıldır kira veriyordum. Gereksiz olan belgeleri hamallara verdim. Veli Küçük'ü de hiç tanımam" dedi.

ERGENEKON soruşturması kapsamında Ankara'da kullandığı villada arama yapılan eski DYP Milletvekili ve Avukat Salih Çelen, bir süre önce Gölbaşı'nda yakılan eski Başbakan Tansu Çiller dönemine ait belgeleri kendisinin imha ettirdiğini söyledi. Ankara Terörle Mücadele Şubesi'ne, Avukat Salih Çelen'in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük'le ilişkisi olduğuna ilişkin bir ihbar mektubu geldi. İhbar üzerine polis, Çelen'in kullandığı ve meslektaşı Z.B'ye ait Gölbaşı Eymir Gölü kenarındaki villaya dün sabah jandarmayla birlikte baskın düzenleyerek 5 saat arama yaptı.

Bazı belgeler yakılmış

Villanın arkasındaki barakada çok sayıda kırmızı klasörlü dosyalar, pankartlar, yüzlerce sayfa belge bulundu. Barakanın 20 metre kadar ilerisinde bazı kağıtların da yakıldığı belirlendi. Polis, yakılan bu evraka delil olarak el koydu. Aramalar devam ederken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelen, Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı olduğunu, evrakın da vakfa ait olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Emniyete ihbar yapılmış. Buraya evrak ve mühimmat sakladığım, Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş. Veli Küçük'ü hayatım boyunca görmedim, tanımam, tamamen yalan. Buradaki evrakın tamamı bana ait. Suç unsuru içeren herhangi bir evrak yok. 2002'den itibaren bunları peyderpey kiradan kurtulmak için buraya getiriyorum."

Gölbaşı'nda yakılan belgeler benim

Çelen gazetecilerin villaya 10 kilometre uzaklıktaki Hallaçlı Köyü yakınlarında yakılmış halde bulunan ve Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evrakla bir ilgisi olup olmadığı sorusuna şu cevabı verdi: "Belgelerin bir kısmını çocuklara verdim imha edin diye. Nerede imha ettiklerini, ne yaptıklarını bilmiyorum. Ankara'da 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye lazım olmayan bazı evrakı hamallara verdim, 'bunları imha edin' dedim."

Güvendiren'in avukatı

Ergenekon kapsamında önce tutuklanan ardından serbest bırakılan Askeri Yargıtay emekli üyesi Tanju Güvendiren'in avukatı olan Çelen'in evinde arama yapıldıktan sonra tutanak tanzim edildi.

Parayla yaktırdım

İHBAR mektubu üzerine evraklarını koyduğu arkadaşının çiftliği aranan DYP eski Milletvekili Avukat Salih Çelen, Hürriyet'e "Evrakların bir bölümünü ben yaktım. Bir bölümünü de yakması için bir kamyoncu çocuğa para verdim" dedi. Çelen, yakılan evrakların Susurluk ya da Ergenekon belgeleri olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber