Yüz kırışıklığı tedavisindeki kalıcı hasara Yargıtay neşteri

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, yüz kırışıklığı tedavisi gören bir kadının cildinde oluşan kalıcı hasarlardan kliniği ve doktoru sorumlu tuttu. Tedavinin hatalı yapıldığı gerekçesiyle 200 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

YARGITAY, yüzündeki çizgi ve kırışıklıklara karşı kozmetik tedavi için gittiği klinikte yüzüne ?new fill' dolgu malzemesi enjekte edilen kadının yüzünde kalıcı hasarlar oluşmasını, doktor hatası olarak değerlendirdi. Yargıtay, ?Doktor, işçi gibi özenle davranmak zorunda olup, en hafif kusurundan bile sorumludur' dedi. İstanbul'da ikamet eden ve bir klinikte kırışıklık tedavisi gören E.Ö'nün yüzünde beklenmeyen reaksiyonlar meydana geldi. Doktor H.B, müdahale etmesine rağmen E.Ö'nün yüzünde ?kalıcı yumru kütleler, çöküntüler ve morluklar' oluştu.

200 BİN TL'LİK DAVA AÇTI

E.Ö, klinik ve doktor H.B hakkında 200 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Kadıköy 5. Hukuk Mahkemesi, E.Ö'nün yüzündeki hasarla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu ve Tabip Odası, Onur Kurulu raporları istedi. Mahkeme, tazminat talebinin reddine karar verdi. Ancak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, temyiz başvurusunu görüşerek yerel mahkeme kararını bozdu. LÜTFİ KAPLAN/ANKARA

Alzheimerlıya akıllı mutfak

UZAKTAN bakıldığında sıradan bir mutfak gibi gözükse de bu mutfakta her şey Alzheimer hastaları için düzenlenmiş. Dolaplara ve zemine gizlenmiş sensörlerle ?unutmak' imkansız hale geliyor. Sensörler, kişinin mutfakta yaptıklarını merkez bilgisayara aktarıyor. Böylece sistem kişiyi belirli bölgelere yerleştirilmiş ışıklarla uyarıyor. İngiltere'de Newcastle Üniversitesi'nde geliştirilen 86 milyon liralık proje Alzheimer hastalarına mutfakta sonsuz özgürlük sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber