Devrimci Karargah'çıların evlerinden cephanelik çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 27 Nisan 2009 tarihinde 58 ayrı adrese yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Cerrah, operasyonun 3 ayrı örgüte karşı yapıldığını ve 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu baskınlarda ele geçirilen silah ve mühimmatı basına gösteren Cerrah, polisin önemli bir başarı elde ettiğine işaret etti. Ele geçirilen malzemeler arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı madde düzeneğinin aynısı da yer aldığı görüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın mensuplarının karşısına geçerek Devrimci Karargah, Hizbullah ve El Kaide'ye yönelik operasyonlara ilişkin bilgiler verdi. Cerrah, operasyonlar kapsamında dün, gözaltındakilerden 11'inin mahkemeye sevk edilerek 6'sının tutuklandığını açıkladı. Gözaltındaki diğer 29 kişinin de bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiğini söyleyen Cerrah, ele geçirilen silah, patlayıcı maddeler ve mühimmat hakkında bilgi verdi.

Cerrah, Bostancı'daki çatışmanın olduğu evde ve aynı kapsamda baskın yapılan diğer adreslerde 2 adet Kalaşnikof tüfek, 7 adet çeşitli çaplarda tabanca, 21 adet şarjör, bol miktarda fişek ve boş kovanlar, 1 adet el bombası, 5 adet patlayan el bombalarına ait maşa, 21 kilogram ağırlığında patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılamak üzere hazırlanmış düzenekler, 53 adet elektirikli kapsül, 5 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 5 adet el telsizi, çok sayıda sahte kimlik ve kimlik yapımında kullanılan malzeme, bol miktarda dijital malzeme (CD'ler, flash diskler, örgütsel döküman), bir adet kamuflajlı kutu ele geçirildiğini belirtti. Patlayıcılar arasında RDX tipi bomba, uzaktan kumandalı otomobil bomba düzeneği de bulunduğu belirtildi.

Operasyonlar kapsamında yakalanan kişiler ve ele geçirilen malzemelerin de incelenmesiyle birlikte Selimiye Kışlası'na yapılmak istenen havanlı saldırı ve AK Parti İl binasına yapılan bombalı saldırının da aralarında bulunduğu 4 terör olayının aydınlatıldığı açıklandı. Buna göre Karacaahmet Mezarlığı içinden havan saldırısı düzenlenerek 4 vatandaşın yaralanması ve belediye araçlarının zarar görmesi olayı ile yine Karacaahmet Mezarlığı içine bırakılmış ve patlamadan etkisiz hale getirilen termos içindeki parça tesirli, basınçlı bombanın ele geçirilmesi olaylarıyla yakalanan kişilerin bağlantılı oldukları belirtildi. Ayı zamanda AK Parti İl Başkanlığı binasına, X-RAY cihazından görünmeden geçebilme özelliği olan bomba ile saldırı düzenlenmesi ve bir polisin şehit olması ile 12 vatandaşın yaralanması olayını da aynı kişilerle bağlantılı olduğu açıklandı. 12 Ocak 2009 tarihinde Beşiktaş'taki bir banka şubesi önüne bırakılan parça tesirli bombanın patlatılması ve 5 aracın zarar görmesi olaylarının da aynı kapsamda değerlendirilerek faillerinin yakalandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber