Hafta sonu hava nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri için tıklayınız.....

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklı ve yerel olmak üzere görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzey kesimlerde ilk saatler kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Artvin, öğleden sonra Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu, öğleden sonra Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri kısa süreli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber