Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memurlarına zam kararı

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme gereği, 657'ye tabi çalışan kamu çalışanları için yapılan 100 milyon liralık artışla en düşük kamu çalışanı maaşı 700 milyon liraya yükselirken, sözleşmeye ayrıca aile içi şiddeti önlemeye yönelik madde eklendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün, 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışan Tüm-Bel-Sen üyeleriyle toplu iş sözleşmesi imzaladığı bildirildi. Anayasanın 90. maddesine istinaden, 98 sayılı BM Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi'nin 6. maddesine göre yapılan toplu iş sözleşmesi'nin imza töreni, dün saat 17.30'da Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ile Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara'nın imzaladığı toplu iş sözleşmesiyle 657'ye tabi olarak çalışan her kamu çalışanının maaşında seyyanen 100 milyon lira artış yapıldı. Dini bayramlar ve yılbaşında olmak üzere yılda her biri 50 milyon liradan 3 ikramiye verilmesinin karar altına alındığı toplu iş sözleşmesiyle, en düşük maaş 700 milyon liraya yükseldi.

Sözleşmesi yürürlükte olan tek büyükşehir belediyesi olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı sözleşmenin 25. maddesine ise, aile içi şiddeti önlemeye yönelik bir ibare eklendi. Buna göre, sözleşmeden yararlanan kamu çalışanının ailesinin şikayeti üzerine, söz konusu kişinin aile içi şiddet uyguladığının tespit edilmesi halinde, sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımların çalışanın eşine ödenmesi kararlaştırıldı.

Yine toplu iş sözleşmesiyle, çalışanların evlenmesi halinde 300 milyon lira evlenme yardımı, her yeni doğan çocuk için net 100 milyon lira doğum yardımı, görev sırasında kaza sonucu ölüm halinde 3.5 milyar lira, vefat halinde 500 milyon lira, anne-baba, eş ve çocukların ölümü halinde ise 250 milyon lira yardım yapılması karara bağlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan ve 27 ana maddeden oluşan toplu iş sözleşmesiyle geçen yıl ve bu yıl yapılan 100'er milyon liralık artışlarla, kamu çalışanının maaşında 200 milyon lira artış olduğu kaydedildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber