Kabinedeki görev dağılımına ilişkin ilk ayrıntılar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Revizyonun ardından kabineye yeni giren bakanlar ilk kez bugün bir araya gelecek. Görev dağılımının yapılacağı Bakanlar Kurulu'nda üç koordinatör görev yapacak.

YENİLENEN Bakanlar Kurulu, ilk toplantısını bugün yapacak. Toplantının tek gündem maddesi, ?görev dağılımı' olacak. 9 bakanın ilk kez katılması, 6 bakanın da yer değiştirmesiyle birlikte yeni kabinede görev dağılımı, Bakanlar Kurulu toplantısında netleşecek. Başbakan Yardımcıları başta olmak üzere Devlet Bakanlıklarının görev ve sorumluluk alanları, toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından açıklanacak. Yeni Kabine'ye giren 9 isim de ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katılma heyecanı yaşayacak. AK Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre görev dağılımının şu şekilde olması bekleniyor:

KABİNENİN ÜÇ KOORDİNATÖRÜ

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek'in, 60. Hükümetin kuruluşundaki görev ve sorumluluklarının aynen devam etmesi bekleniyor. Hükümet sözcülüğü yine Çiçek'te olacak. Çiçek, KKTC ile ilişkiler ve bakanlıklar arası koordinasyonu sağlıyor.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Hükümet ile Parlamento arasındaki koordinasyondan sorumlu olması bekleniyor. 5 yıllık TBMM Başkanlığı tecrübesi bulunan Arınç'a ayrıca, TRT, RTÜK, BYEGM, AA'nın da bağlanabileceği ifade ediliyor. Kulislerdeki bir başka senaryoya göre, Arınç'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olabileceği; basın-yayınla ilgili kuruluşların ise Faruk Çelik'in Devlet Bakanlığı'na verilebileceği de konuşuluyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da ?ekonominin koordinasyonu'ndan sorumlu olacak.

VİZYON PROJELER YILMAZ'A EMANET

BAŞBAKAN Erdoğan'ın, DPT'den sorumlu Devlet Bakanlığı'na atadığı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, 2007'ye kadar Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalıştı. Erdoğan Yılmaz'a DPT'nin yanı sıra milyar dolarlarca bütçeli Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Sulama Projesi'ni (KOP) emanet edecek.

EFSANE FUTBOLCU ÖZAK SPORA

BAYINDIRLIK Bakanlığı görevinden Devlet Bakanlığı'na geçiş yapan Faruk Özak, Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında yer alıyor. Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Özak'ın, spordan sorumlu Devlet Bakanı olması bekleniyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özak'a bağlanacak. Milletvekili seçilene kadar AK Parti'nin Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın kadın ve aileden sorumlu bakan olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HASAN ÖYMEZ

42'lik bakanlar 4'ledi

REVİZYONLA Bakanlar Kurulu'nun yaş ortalaması 53.7 oldu. 22 Temmuz seçimlerinin ardından kurulan 60. Hükümet'in yaş ortalaması 54 iken önceki gün yapılan revizyonla kabinedeki genç bakanların sayısı arttı. Kabinenin en genç isimleri ise şöyle: Ali Babacan (42), Cevdet Yılmaz (42), Egemen Bağış (42), Nimet Çubukçu (44) ve Sadullah Ergin (45). Kabine'ye yeni giren 9 bakanın yaş ortalaması ise 49.1 oldu. Revizyondaki isimlerin en yaşlısı Bülent Arınç (61) olurken, Arınç'ın yanı sıra kabinenin en yaşlı isimleri sırasıyla Vecdi Gönül (70), Mehmet Aydın (66), Faruk Özak (63), Cemil Çiçek (63), Beşir Atalay (62), Ertuğrul Günay (62).

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: BAŞBAKAN

CEMİL ÇİÇEK: DEVLET BAKANI ve BAŞBAKAN YARDIMCISI

BÜLENT ARINÇ: DEVLET BAKANI ve BAŞBAKAN YARDIMCISI

ALİ BABACAN: DEVLET BAKANI ve BAŞBAKAN YARDIMCISI

EGEMEN BAĞIŞ: DEVLET BAKANI

HAYATİ YAZICI: DEVLET BAKANI

MEHMET AYDIN: DEVLET BAKANI

FARUK NAFİZ ÖZAK: DEVLET BAKANI

ZAFER ÇAĞLAYAN: DEVLET BAKANI

FARUK ÇELİK: DEVLET BAKANI

CEVDET YILMAZ: DEVLET BAKANI

SELMA ALİYE KAVAF: DEVLET BAKANI

SADULLAH ERGİN: ADALET BAKANI

VECDİ GÖNÜL: MİLLİ SAVUNMA BAKANI

BEŞİR ATALAY: İÇİŞLERİ BAKANI

AHMET DAVUTOĞLU: DIŞİŞLERİ BAKANI

MEHMET ŞİMŞEK: MALİYE BAKANI

NİMET ÇUBUKÇU MİLLİ EĞİTİM BAKANI

MUSTAFA DEMİR: BAYINDIRLIK ve İSKAN BAKANI

RECEP AKDAĞ: SAĞLIK BAKANI

BİNALİ YILDIRIM: ULAŞTIRMA BAKANI

MEHMET MEHDİ EKER: TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANI

ÖMER DİNÇER: ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANI

NİHAT ERGÜN: SANAYİ ve TİCARET BAKANI

TANER YILDIZ: ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI

ERTUĞRUL GÜNAY: KÜLTÜR ve TURİZMİ BAKANI

VEYSEL EROĞLU: ÇEVRE ve ORMAN BAKANI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber