Sınavla işten çıkartmada ?torpil' iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi tarafından işten çıkarılacak 26 tıbbi sekreter ve bilgisayar operatörü ile 10 güvenlik personeli için sınav yapıldı. Sınava giren 65 tıbbı sekreter ile bilgisayar operatörlerinden 39 kişi başarılı oldu. 26 personel sınavı kaybederek işinden oldu. 25 güvenlik personelinden 10'u da sınavdan başarılı olamayınca işinden oldu. İşten çıkarılanlar aileleriyle birlikte hastane önünde basın açıklaması yaptı. Dört yaşında oğluyla hastane önüne gelen tıbbı sekreter

Gülşah Çelik (24), grup adına basın açıklamasını okudu. Çelik, açıklamasında, "Bu sınav sorularının yarım saat önce profesörler tarafından havuzdan çekilip verileceği söylendi. Fakat kitapçıklar hazır bir şekilde sunuldu. Yarım saat içinde bu kitapçıklar nasıl hazırlandı. Çarşamba sabahı en geç 8'de sınav sonuçlarının açıklanacağı söylendi. Çarşamba akşamı bizim ısrarımız üzerine zoraki bu sonuçlar açıklandı" dedi.

Sağlık Müdürü Hasan Bektaş'ın yaptığı açıklamada, haklı bir sınav olduğunu söylediğini anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Peki kitapçıklarda neden sağlık müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı onayı yoktu. Bizim performans değerlerimiz ölçülmedi. Performans değeri neye göre ölçüldü. Hazırlanan sorular beş sene kullandığımız sınırlı kısıtlı paket program haricindeydi. Sınav soruları neye göre hazırlandı. İş kanunlarına göre işten çıkartılacak eleman 5 yıllık elamanları mı yoksa en az 6 ay çalışmış elemanların mı işine son verilir. Kriz bahane edilerek biz neden işten çıkartıldık. "

Eşi kalp hastası olan iki çocuk annesi Elif Gül de, şunları söyledi: "Biz güvenlik personeli olarak sekreter arkadaşlarımızla aynı sorunları yaşıyoruz. Bizler de sınava tabi tutulduk. Sınav olacağı toplantı yapılarak resmi bir dille bize açıklanmadı. Bazı arkadaşlara birkaç gün önce söylendiği halde, bize sınavdan 1 gün önce söylendi. Sınava kurşun kalemle gelinmesi mecbur tutuldu. Sınav sonuçları bize kesinlikle açıklanmadı. İşten çıkartılacağımız toplantı yapılıp resmi bir şekilde açıklanmadı. Sadece

bayan olduğumuz için işten çıkartıldığımız söylendi. Neden olduğu sorulduğunda başhekimin bayan eleman istemediği söylendi. Biz bayan elemanlar her türlü nöbet sisteminde çalıştırıldık bize ne iş veriliyorsa layığıyla yerine getirdik. Hiç kimse bize erkeklerden daha az çalıştınız diyemez."

Yeri geldiğinde erkeklerden daha fazla çalıştıklarını anlatan Elif Gül, sözlerine şöyle devam etti: "ISO belgesi almış Türkiye'de ilk 10 hastane arasına girmiş, dünya standartlarına göre çalışan bir hastane nasıl olur da bayan güvenlik elemanı çalıştırmak istemez. Madem kriz nedeniyle işçi çıkartılmak isteniyor ve bizden 10 kişi çıkarılıyor niçin yerimize yeni üç eleman alınıyor."

SINAV FORMALİTEYDİ

Gülşah Çelik ise, 1500 lira maaş alanlar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Şu an yetim evladımla kapının önünde kaldım. Benim annemin ve babamın sağlık güvencesi yok. Dilenmeye mi çıkacağız. Son 15 kişi mi bu sınavı geçti, hiçbiri bilgisayar kullanmayı bile bilmiyor. O gece sınav sonuçları madem otomatik optik okuyucudan okundu, o sınav sonuçları o gece veya sabah neden açıklanmadı? Neden 1 gün sonra açıklandı çünkü o sınav kurşun kalemleydi, bunu sağlık müdürü cevaplasın. Biz bilgisayar

veri giriş elemanlarıydık. Dört yıllık elemanlar kapının önüne konuldu. Biz işimizi geri istiyoruz. Ben 20 puanla işten çıkartıldım, 80 puanla sertifika aldım, 20 puanla işimi kaybettim. Haksızlık yapıldı ben 32 puan aldığıma inanamıyorum sorular bilgisayarla ilgiliydi. Sınav formaliteydi."

Grup daha sonra alkışlarla hastane önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber