Bahar yorgunluğunun ilacı defne yaprağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Van'daki aktarlar, bu mevsimde yaşanan yorgunluk ve halsizlik hissinin en iyi ilacının defne yaprağı olduğunu belirtiliyorlar.

İlkbahar mevsimi ile birlikte sürekli değişen havaların vatandaşlarda birçok rahatsızlığa sebep olduğunu, bunlar arasında yorgunluk ve halsizliğin ön plana çıktığını anlatan Van'daki aktarlar, bunun da en iyi ilacının defne yaprağı olduğunu belirtiyorlar. Aktarlar, defne yaprağının bir çok derde şifa olduğunu, özellikle yorgunluk ve halsizlik hissi şikayeti ile kendilerine gelen vatandaşlara hep bu otu tavsiye ettiklerini anlattılar.

Defnenin dışında anason ve biberiye otunun da yorgunluk ve halsizliğe iyi geldiğini söyleyen Sultan Baharat İşletmecisi Mahmut Örkmez, "Defne yaprağının yorgunluk, bronşit, mikrop öldürücü, hazım ettirici, spazm çözücü, mide bağırsak gazı söktürücü, idrar söktürücü, nefes açıcı, terletici, hazmettirici ve uyarıcı özelliği vardır. Soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, romatizma, ağrılarına da faydalıdır. Başta halsizlik ve yorgunluk olmak üzere bu şikayetlerle gelen herkese defne yaprağını tavsiye ediyoruz. Defne yaprağı genellikle suda kaynatılarak içilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber