Memurlara yılbaşında gelen hediyelere sınırlama

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Listede olan hediyeleri almak serbest, ancak mutlaka amirlere ve Kurul'a bildirim yapılacak.

Kamu Etik Kurulu, 'Kamu Görevlileri Etik Davranışları İlkeleri Hakkında Yönetmelik' çalışmalarını tamamladı. Yönetmelikte, yılbaşı yaklaşırken artan hediye trafiğine de sınırlamalar getirildi ancak ABD'de uygulanan 100 dolar sınırlaması ölçüt alınmadı. Buna gerekçe olarak, para ve hediyelerin bir şekilde taksit taksit verilebileceği kuşkusu gösterildi. Kamu Etik Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, hazırlanan 30 maddelik yönetmelikle ilgili bilgi verdi. Sağlam, hediyede 'beyan' sisteminin esas alındığını, her kamu görevlisinin, aldığı hediyelerin listesini, bağlı olduğu ita amirine vereceğini söyledi.

OLACAK O KADAR
Kurul, hediye kriterlerini belirlerken özellikle Levent Kırca'nın "Olacak O kadar" programında, hediye otomobilin nasıl parça parça verilebileceğini göstermesinden etkilendi. Bu nedenle de parasal sınır getirmedi. Yönetmelikteki kriterlerden bazıları şöyle:
* Kitap, kıravat, gömlek, takvim, ajanda, kalem gibi hediye almak serbest ancak memurlar aldıkları hediyeyi amirlerine, amirler de Kurul'a bildirecek.
* Otomobil gibi yüksek değerli bağışlar kurum adına envantere kaydedilecek.
* Evlere hediye servisi kontrol edilecek.
* Kamu çalışanlarından kime hediye gönderildiği Etik Kurul'a ihbar edecek

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber