Belediye başkanına zam, sanatçıdan 'tasarruf'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA Belediyesi önceki gün yaptığı ikinci belediye meclisi toplantısında başkan ve yardımcıların maaşlarını oy birliği ile yüzde 50 artırdı. Ertesi gün de belediyenin 93 milyon TL'lik birikmiş borcunu gerekçe göstererek Manisa Belediye Şehir Tiyatrosu ekibinin sözleşmelerini yenilemedi. Sanat Danışmanı Turgay Tanülkü belediyenin aldığı kararla şoke olduklarını belirterek 'Ben Manisalılara tiyatroyu sevdirebilmek için İstanbul'da hastanede tedavi gören 94 yaşındaki annemi bile ihmal ettim' dedi.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ!

MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Önceki dönemden kalan borçların yüksek olması nedeniyle tasarruf tedbirleri almamız gerekiyordu. Tiyatronun harcamalarının çok yüksek olduğu dikkatimizi çekti. Bu kararımızın kesinlikle ideolojik bir yanı yok' dedi. 29 Mart seçimlerinden zaferle çıkan Ergün için AKP'nin Manisalı milletvekili Bülent Arınç, 'CHP ile birleşmişler' demişti.

Tasarruf önlemleri çerçevesinde Şehir Tiyatrosu Sanat Danışmanı Turgay Tanülkü ve ekibinde bulunan ışık sorumlusu Alper Mutlu ile eğitmen oyuncular Tayfun Şengöz, Nilgün Öğrük Alkın ve Türker Alpugan'ın sözleşmeleri yenilenmedi. Belediyenin 93 milyon TL'lik borcunun aşağıya çekilmesi için yapılan ilk hamlenin şehir tiyatrosundan başlatılmasına Manisalı sanatseverler tepki gösterdi. Başkan Ergün, 'Borcumuz bitene kadar bu ekiple bir süreliğine çalışmama kararı aldık. Kan değişikliğinde her zaman fayda vardır' diye konuştu.

Ahmet ÜNSAL / MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber