Anayasa çalışmaları devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa'da yapılacak kısmi değişikliklerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı ve Meclisin görev süresiyle ilgili kamuoyunda dolaşan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bozdağ, AA'ya yaptığı açıklamada, Anayasa'da yapılacak kısmi değişikliklere ilişkin çalışmaların henüz tamamlanmadığını ifade ederek, ''Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalar, değişik konular üzerinde sürmektedir. Cumhurbaşkanı ile Meclisin görev süresine ilişkin çıkan haberler ve diğer bazı bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışmalarımız bittiğinde bu konuyla ilgili açıklamalar zaten yapılacaktır'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Anayasa değişikliği konusunda muhalefet partileriyle uzlaşma zemininde buluşup buluşamayacakları konusunda ise şunları söyledi:

''Anayasa değişikliklerinin uzlaşma içinde olması bizim arzumuzdur. AK Parti olarak, biz, bugüne kadar 22 ve 23. Dönemlerde yapılan değişiklikleri, diğer siyasi partilerle uzlaşarak yaptık. Bizim tek başımıza yaptığımız Anayasa değişikliği yoktur.

Umarım, siyasi partilerimiz uzlaşmadan ve mutabakattan yana bir yaklaşım gösterirler. Çalışmalarımızın ne zaman bitirileceği konusunda ise bir takvim belirlemedik.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber