Gül'den koruculuk sistemi açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koruculuk sisteminin büyük bir sistem olduğunu belirterek, ?Koruculuk sistemi büyük bir sistem. Aksaklıkları varsa gözden geçirilebilir? dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Doğu Ortaklığı ve Güney Koridoru Zirvesi'ne katılmak üzere Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Abdullah Gül, ?Zirveye katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile üçlü görüşme yapılıp yapılmayacağının? sorulması üzerine Aliyev ve Sarkisyan ile ayrı ayrı görüşeceğini, üçlü görüşme yapmasının planlanmadığını söyledi.

DDK'NIN DENETİM FAALİYETİ

?Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı denetlemekle görevlendirmesine? ilişkin soru üzerine Gül, DDK'nın kendi programı çerçevesinde kamu kuruluşlarıyla ilgili anayasal görevlerini yerine getirdiğini anımsattı.

Denetleme faaliyetlerinin daha önce duyurulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, ?Bütün bu denetlemeler bu çerçeve içerisinde yapılır. Buralarda aksaklıklar, noksanlıklar, tavsiyeler kapsamlı bir şekilde ortaya çıkar. Bugün bir yerde bir şey oldu, onun üstüne gidin bir teftiş kurulu şeklinde değildir? diye konuştu.

Gül, ?Mardin'deki silahlı saldırının ardından koruculuk sisteminin tartışılmaya başlandığının? anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

?Mardin'deki olay çok üzücü. Tamamen cehaletle ilgili bir iştir bu. Bunun giderilmesi için en önemli konu eğitimdir. Bu konular ayaküstü konuşulacak konular değil. Devletin organları, uzmanlar bütün bunları değerlendirir. Bir olaya dayandırılarak söylenecek şeyler değil. Bu, Türkiye'de büyük bir sistemdir. Aksaklıkları varsa gözden geçirilebilir. Sistemin eksiklikleri neyse bunlara bakılabilir. Bunlar en iyi şekilde değerlendirmeyle yapılır. Çünkü bu nihayetinde güvenlik boyutu olan bir meseledir. Bu konulara dikkatli bir şekilde bakarak ne yapılacaksa yapılması gerekir.?

TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmelerde koruculuk konusunun ele alınmadığını belirten Abdullah Gül, görüşmelerin anayasa değişikliği odaklı olmadığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ?Belki de en az konuştuğumuz mevzu anayasa mevzusudur? dedi. Cumhurbaşkanının görev süresinin de görüşmelerde gündeme gelmediğini vurgulayan Gül, ?Türkiye'nin büyük meselelerini, hükümeti aşan büyük meselelerini ki bunlar bütün hükümetlerin meseleleridir, Türkiye'nin önce ve sonraki büyük meselelerini ele aldık? diye konuştu.

Siyasi parti liderleriyle geçen yıl da bir araya geldiğini hatırlatan Gül, görüşmelerde günlük konular değil, ülke meseleleri üzerinde durduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber