Üniversitede taciz skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ,

TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Yüksekokulu Sekreteri öğretim görevlisi K.P., yüksekokulda görevli 3 kadın çalışını elle taciz ettiği iddiası üzerine rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma açıldı. Okuldaki üç kadın çalışanın taciz edildikleri yönündeki şikayetlerini kendisine başvurarak anlattığını söyleyen NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, "Olayla ilgili hemen soruşturma açtık. Tarafların ifadelerine başvurduk. Soruşturma tamamlanıncaya kadar da K.P'yi görevden aldık"dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Yüksekokul Sekreteri K.P. üç kadın çalışanı elle taciz etmesi iddiasıyla çalkalanıyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce Yüksekokul Sekreteri olarak göreve başlayan evli ve 2 çocuk babası K.P., iddiaya göre yüksekokulda görevli 2'si evli 3 bayan memuru elle taciz etmeye başladı. Görevli memurların tepki göstermesi üzerine ise K.P. 'Sizi okuldan attırırım' tehdidin de bulundu. Ancak tacizlere daha fazla dayanamayan 3 bayan memur rektörlüğe K.P. hakkında şikeyet dilekçesi yazdı. Dilekçeler üzerine kurulan komisyon ise K.P.'yi idari soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden aldı. Ayrıca komisyon 3 bayan memur ile K.P.'nin de ifadelerine başvurdu.

SÖYLERSENİZ OKULDAN ATTIRIRIM

Yüksekokul Sekreteri olan öğretim görevlisi K.P.'nin yaklaşık 1 yıldır sözlü ve elle tacizine uğradığı yönünde şikayet dilekçesi yazan Ç.Y., okulda yalnız kaldığı zamanlarda K.P'nin yanına yaklaşarak elle vücuduna dokunmaya çalıştığını söyledi. Kendisine yapılan tacizi sürekli engellemeye çalıştığını belirten Ç.Y., 'Sizi şikayet ederim' demesi üzerine ise K.P.'nin 'Bana hiçbir şey yapamazsınız. Bir şey anlatırsanız sizi üniversiteden attırırım. Sizin hayatınızı bitiririm' dediği iddia edildi.

ANLATMAYA KORKTUM

K.P. hakkında şikayetçi olan bir başka bayan memur Ç.A. ise dilekçesinde "K.P. beni elle sürekli taciz ediyor, korkutuyordu. İlk başlarda sadece kendimin tacize uğradığını düşünüyordum. Anlatmaya korkuyordum. Daha sonra diğer arkadaşların da aynı şekilde taciz edildiğini öğrendim. Beraber olup şikayetçi olduk."dediği öğrenildi.

Bazen sözlü bazen de fiziki tacize uğradığını belirten ve ismi öğrenilemeyen diğer memur ise K.P'nin tek kaldığı zamanlarda eliyle vücuduna dokunmaya çalıştığını bildirdi. Tacize karşı çıktığı için K.P. tarafından sürekli tehdit ve hakarete maruz kaldığını ifade eden memur, K.P'nin isteklerine boyun eğmediği için haklarında sürekli verilen işleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle tutanak tuttuğunu iddia etti.

İFTİRA ATILIYOR

Komisyonun ifadesine başvurduğu K.P ise kendisine iftira atıldığını ve komplo ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "İyi bir aile düzenim var. Bu şekilde asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılıyorum. Kimseyi taciz ve tehdit etmedim. 3 bayan da yalan söylüyor" dediği öğrenildi.

GEREKEN YAPILACAK

3 kadının taciz edildikleri iddiası ile kendilerine başvurduğunu belirten NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, "Olayla ilgili hemen soruşturma açtık ve tarafların ifadelerine başvurduk. Soruşturma tamamlanıncaya kadar da K.P'yi görevden aldık. Soruşturma henüz sonuçlanmadı.Gereken neyse soruşturmanın sonucuna göre yerine getirilecek. Geniş kapsamlı olarak çalışmalar devam ediyor. 15 gün içinde soruşturmanın tamamlanacak"dedi.

Üniversite yönetimine şikayetlerini ileten 3 bayan memurun, soruşturmanın tamamlanmasının ardından olayı mahkemeye taşıyacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber