Müsteşarlıkta silahlı kavga iddiası!

Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizcilik Müsteşarlığı'nda, Birinci Hukuk Müşaviri İsmail Demir ile Şube Müdürü Alaaddin Akçam arasındaki tartışmada silah kullanıldığı iddiası kurumu karıştırdı. Akçam, başına silah dayadığını öne süren Demir'in şikâyeti üzerine gözaltına alındı.

Müsteşarlıkta bir süre öncesine kadar Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Alaaddin Akçam, şube müdürü yapıldı. Daha önce hukuk müşaviri olarak görev yapan Avukat İsmail Demir de birinci hukuk müşaviri oldu. Demir, kendisine bağlı bürokratlara dosyalar dağıtarak çalışmalar yaptırdı.

?Daha fazla dosya verme'

Daha önce Demir'in amiri olan Akçam, iddiaya göre, kendisine daha fazla dosya verilmemesini talep etti. Bu tartışmadan sonra Akçam'a bir görev daha verildi. Perşembe günü yeniden Demir'in odasına giden Akçam, duyduğu rahatsızlığı iletti. Bir gün sonra ihbar üzerine müsteşarlığa gelen polisler, Demir'in şikâyetiyle karşılaştı. Demir, kapıyı kapatarak kendisiyle tartışan Akçam'ın başına tabanca dayadığını ve ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Gözaltına alınan Akçam'ın odasında sadece küçük bir çakı bulundu.

İfadesinde iddiasını yineleyen Demir, ?Önce bıçak çekti. Ardından silahını çıkarıp kafama dayadı. ?Bana, neden görev veriyorsun? Fazla görev vermeyeceksin' dedi. Ben de kendisine fazla görev vermediğimi söyledim. Elinden kurtulduktan sonra polisi aradım? dedi.

Akçam ise ?İftira atıyor. Sadece ?bana fazla görev verme' şeklinde bir söz söyledim? dedi. Akçam, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Müsteşarlık olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Milliyet

Müsteşarlıkta koltuk savaşı

FATİH İNCİ / ANKARA

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı 1. Hukuk Müşavirliği'nde başmüşavir olarak görev yapan Avukat İsmail Demir, emrinde şube müdürü olarak görev yapan Alaaddin Akçam'ın kendisine bıçak çektiğini ve kafasına silah dayadığını öne sürerek, şikayetçi oldu. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Müsteşarlıkta kısa süre önce görev değişikliği oldu. Alaaddin Akçam'ın başmüşavirlik görevinden alınmasının ardından bu göreve İsmail Demir getirildi. Görev değişikliğinden sonra Demir ile Akçam sık sık kavga etmeye başladı. Kendisine fazla iş verildiğini iddia eden Akçam, Demir'e, ?Bana fazla iş veriyorsun? diye uyarıda bulundu. Bu tartışmanın ardından Demir, Akçam'a yeni bir görev verdi. Görev dosyasını alan Akçam, başmüşavirin odasına gitti. Odadan çıkan Demir, polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis, Akçam'ı gözaltına aldı. Demir, odada Akçam'ın kendisine bıçak çektiğini ve kafasına silah dayadığını öne sürdü. Gözaltına alınan Akçam ise, iddiaları kabul etmedi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber