Benzinde yüzde 24'lük tasarrufun yolu bulundu!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ŞÜKRÜ ANDAÇ

Shell, Almanya'nın Dresden kentinde yapılan Eco-Marathon etkinliğinde, otomobillerde yakıt harcamasını azaltmak için üzerinde çalıştığı proje ve araştırmaları açıkladı

Shell yetkilileri, otomobil sürüşünde uygulanacak basit yöntemlerle benzinden yüzde 24 tasarruf yapılacağını örneklerle ortaya koydu. Bu konunun krizle birlikte öneminin arttığı vurgulandı.

Araştırmada, sürücülerin yüzde 60'ının yakıt tasarrufu konusunda hiçbir önlem almadığı belirlendi.

Firma yetkilileri, yüzde 10'luk tasarrufun, global olarak yılda 100 milyar litrelik az kullanıma yol açacağını vurgusunu yaptı.

Türk filosu şaşırttı!

Türkiye'deki uluslararası bir şirketin araç filosunda da bu yöntemler kullanılarak yakıt tasarrufu denendi. Verilen eğitimin ardından 1 ayda yüzde 30 tasarruf sağlandı. Yetkililer, ulaşılan bu rakamın, Shell'in merkezinde büyük şaşkınlık yaşandığını belirtti.

Bu sonucu masaya yatıran firma yetkilileri, daha önce filodaki araçların oldukça kötü şartlarda kullanıldığı, hatta çoğu zaman mal teslimlerinde kontak bile kapatılmadığını belirterek, bu sebeplerle ulaşılan tasarruf rakamının yüksek çıktığı bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber