Ev sahipleri dikkat...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha detaylı bilgi için tıklayınız

Tapudaki kelime değişikliği, ev sahiplerine pahalıya mal olacak


Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan faydalanmak için Kasım'a kadar süre...

NİHAT ABACI

MALATYA - Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan yararlanmak isteyenlere sürenin 28 Kasım 2009 tarihinde tamamlanacağı hatırlatılarak, ev sahiplerinin bu tarihten önce kat mülkiyeti işlemlerini tamamlamaları istendi.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül yaptığı açıklamada, 28 Kasım 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik yapılmasının içeriğinin kamuoyuna tam anlatılmadığını düşündüğünü ifade etti. Bu haktan yararlanmak isteyen ev sahiplerinin 28 Kasım 2009 tarihine kadar kat irtifakı tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevrilmesi gerektiğine dikkat çeken Özgül, vatandaşların kat mülkiyetine geçmek için yapmaları gerektiğini şöyle sıraladı:

"Apartman yönetimi karar alarak, apartman sakinlerinden biri yetkilendirecek. Bu yetkili tapuları önce toplu olarak Maliye'ye götürecek. Ruhsat ve borçlarını yatıracak. Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde cins değişikliği beyannamesi hazırlanacak. Sigorta şirketine gidecek. Her dairenin deprem sigortası yaptırılacak. Bunların tamamı Tapu Müdürlüğü'ne götürülecek. Kat irtifakı tapusu, kat mülkiyeti tapusuna çevrilecek."

Özgül, bu işlemleri yaptırmayan ev sahiplerine bin TL ceza uygulanacağını hatırlatarak, "28 Kasım'a kadar her tapunun masrafı 350 TL iken, 28 Kasım'dan sonra yapılacak masraf ise bin 350 TL olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber