DTP'li Belediye Van Gölü'ne çöp doldurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman BEKLEYEN/VAN,

VAN Gölü'ne kıyısı olan Van'ın Edremit İlçesi'nde belediyeye ait iş makinesi göle inşaat harfiyatı ve çöp doldurdu. Tonlarca çöp ve harfiyatın göle doldurulmasından haberinin olmadığını belirten Belediye Başkanı DTP'li Abdulkerim Sayan, araştırma yapacağını söyledi.

Edremit İlçesi Belediyesi seçimini kazanan belediyeye ait bir iş makinası Van Gölü'ne çöp ve inşaat harfiyatı dökerken görüntülendi. İlçe çıkışında göl kıyısına toplanan çöp dolu harfiyatı, Edremit Belediyesi'ne ait bir kepçe gölün içine doldurdu. Dakikalarca gölün içine tonlarca çöp ve harfiyat döken iş makinesi daha sonra ilçeye döndü.

Edremit Belediye Başkanı DTP'li Abdulkerim Sayan, dolgu yapılan bölgede incelemeler yaparak kimin neden göle dolgu yaptığını araştıracağını anlatırken şöyle konuştu:

?Bu bölgede geçen gün kötü bir manzara olduğunu gördüm. Bu çöpü kimin döktüğünü, ve kimin neden göle doldurduğunu bilmiyorum. Bizim iş makinemizde benden habersiz gelmiş burada çalışma yapmış. Daha önce bazı vatandaşlar burayı yeşil alan yapmak için bize başvurmuş, kabul etmemiştik. Zaten gölü kirleterek yeşil alan yapılmaz. Tabii ki biz bunu böyle bırakmayacağız. Burayı temizledikten sonra doldurup yeşil alan yapacağız. Bu görüntü turizm mekanı Edremit'e yakışmaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber