Protokol için dağ başına kırmızı halı serildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerim BURUCU/ERZURUM, (DHA)

TÜRK gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi olan ?Sevgi Bayrağı', Erzincanlı atletler tarafından Erzurumlu gençlere teslim edildi. Erzincan- Erzurum karayolu sınırında yapılan törende protokol için dağ başına kırmızı halı serildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere 8 Mayıs'ta Samsun'dan yola çıkarılan ?Sevgi Bayrağı', Amasya, Tokat, Sivas ve Erzincan'dan sonra Erzurumlu atletlere teslim edildi. Erzurum- Erzincan sınırındaki ?Şoförler Çeşmesi Mevkii'nde düzenlenen törene Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş birer konuşma yaptı.

İki ilden konukların katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Erzurumlu gençlerin davul- zurna eşliğinde bar tutarak karşıladıkları ?Sevgi Bayrağı'nı Erzincanlı gençler Vali Vekili Keleş'e o da Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş'a sundu. Vali Vekili Aktaş da ?Sevgi Bayrağını' Milli atlet İlknur Yılmaz'a teslim etti. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı tarihi Ezurum Kogre binasında bir gece konuk edilecek olan ?Sevgi Bayrağı', yarın Ankara'ya doğru yola çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber