Olaylı yıkımda, okula gaz bombası... Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'in Bayramtepe Mahallesi'nde ruhsatsız bina ve kaçak yapıların yıkımı sırasında vatandaşlarla emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Polisin attığı bir gaz bombası bir ilköğretim okulan düştü...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine bağlı zabıta ekipleri, sabah saatlerinde ilçedeki kaçak ve ruhsatsız binaları yıkmak üzere çevik kuvvet ekipleri ve panzer eşliğinde Bayramtepe Mahallesi'ne geldi.

Ruhsatsız binaların ve kaçak yapıların yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlar, polise taş, sopa ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis de biber

gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Olayda bir körüklü İETT otobüsünün camları kırıldı, lastikleri patlatıldı. Bu arada zabıta ekipleri yıkıma devam ederken, polisle vatandaş

arasındaki arbede zaman zaman sürüyor.

OKULA GAZ BOMBASI DÜŞTÜ

Altınşehir'deki olaylar sırasında Başakşehir Tepe İlköğretim Okulunun bahçesine de gaz bombası düştü.

Öğrencilerin derste olduğu sırada okul çevresindeki göstericelere müdahale eden polislerin kullandığı gaz bombalarından bazıları okul bahçesine düşünce öğrenciler de etkilendi.

Derslere ara verilen okulda çok sayıda öğrenci gazdan etkilendi. Okula ambulans çağrıldı, baygınlık geçiren öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti. Bu öğrencilerden bazıları da velilerin araçlarıyla hastaneye götürüldü.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!
Vali Güler: Olayları provoke ettiler

İstanbul Valisi Muammer Güler, Başakşehir'de yaşanan yıkım gerginliği sırasında bir okulun bahçesine gaz bombası düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vali Güler olayların bazı kesimlerce provoke edilmesi sonucu büyüdüğünü dile getirdi.

Vali Güler İl Afet Yönetim Merkezi'nde domuz gribi konusunda alınan güvenlik önlemlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Güler burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başakşehir'de yapılan yıkımla ilgili sorular üzerine Vali Güler, "Altınşehir bölgesinde belediyece alınmış bir yıkım kararı vardı. Bir iki binada kaçak katla ilgili yıkım işlemi yapılmıştır. Vatandaşlar yıkım ekiplerine direndikleri için polislerden yardım istenmiştir" dedi.

Halkla devleti karşı karşıya getirmek için o bölgenin tümüyle yıkılacağı gibi söylentiler yayıldğını anlatan Güler, "O bölgede maalesef olayı provoke etmek ve kendilerince bir takım amaçlara o olayı bahane için o bölgenin tamamen yıkılacağı gibi bir söylentiyle insanlarla polis karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Bir kısım insanlar molotof kokteyli ile taşla sopalarla polise saldırmıştır " dedi. Yasadışı örgüt mensuplarının bu durumdan yararlanmak istediklerini belirten Güler ayrıca, kaymakam ve belediye başkanının konuyla ilgili bir toplantı yapacağını ve bu toplantı sonucunda bölgedeki evlerin tamamının yıkılmayacağını halka duyuracaklarını söyledi. Güler olaylar sırasında bir okula da gaz bombası düştüğünü belirterek, "İşin üzücü yanı çocuklarımız bundan zarar görmüşlerdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber