Maltepe Belediyesi'nden 'fişleme' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Adem Göktaş, Maltepe Belediyesi'nde görevlendirilen bir emekli subayın personeli fişlediğini iddia etti.

Göktaş, "Emekli subay olduğu söylenilen bir başkan danışmanı belediye çalışanlarını mülakatla fişlemiştir. Mülakatta belediye çalışanlarına 'Alevi misin, Sünni misin, namaz kılar mısın, alkol alır mısın, annen başörtüsü takar mı?' gibi sorular sorulmak suretiyle fişlemeler yapıldıktan sonra işten çıkartmalar başlamıştır." dedi. Belediye yetkilileri ise, konuya ilişkin açıklama yapmayacaklarını ifade etti.

Adem Göktaş, Maltepe Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmalar nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. CHP'li belediye başkanını göreve gelir gelmez çok sayıda çalışanın işine son verdiğini anlatan Göktaş dikkat çekici iddialarda bulundu. Göktaş, "CHP belediyesinin kırkıncı günü geride kalmıştır. Bu sürede hangi icraatlar yapılmıştır? Seçimi kazanmak için yapılan koalisyon belediyenin geri dönem yapılanmasında kendisini belli etmiştir. AK Parti'ye çamur atanlar nerede iş başı yapmışlardır? CHP seçimi almak için kimlere ne taahhütlerde bulunmuştur? Maltepeli daha ne bedeller ödeyecektir? Basından öğrendiğimiz kadarıyla MHP'nin başkan adayı Maltepe Belediyesi'nin Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirilmiştir. Bir diğer husus emekli subay olduğu söylenilen bir başkan danışmanı belediye çalışanlarını mülakatla fişlemiştir. Mülakatta belediye çalışanlarına 'Alevi misin, Sünni misin, namaz kılar mısın, alkol alır mısın, annen başörtüsü takar mı?' gibi sorular sorulmak suretiyle fişlemeler yapıldıktan sonra işten çıkartmalar başlamıştır. İmar müdürlüğünde üniversite mezunu olup kendi alanında uzman olarak görev yapan 17 kişinin işine son verilmiştir. Sözleşmeli çalışan kişilere ise sözleşme sürelerinin dahi bitmesi beklenmeden işlerine son verilmiştir. Kendilerine hiçbir yazılı tebligat yapılmadan iş bıraktırılmıştır. 'Yarın işe gelmeyin' denilerek insanlar maaşları ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkartılmışlardır. Emeğe saygı bu mu? Belediye başkanı kimsenin ekmeği ile oynamayacakları şeklindeki sözünü unuttu mu? Yoksa işten çıkartmalardan habersiz mi?" şeklinde konuştu.

Adem Göktaş, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in 2000-2003 yılları arasında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde başhekimlik görevinde bulunduğu sırada ihalesiz gerçekleşen bazı hizmet alım işlemlerinde usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin de incelediği bu işlemleri anlatan Göktaş, "Mustafa Zengin, 12 ayrı dosya ile ihalesiz olarak hastanenin PVC pencere yapım işini kız kardeşinin eşine ait firmaya vermiştir." iddiasında bulundu. Adem Göktaş, müfettişlerin bu konuyu sorması üzerine Mustafa Zengin'in, "Ben yeni yöneticiyim bu konuları bilmem, prosedürü bilmem, teknik arkadaşlarca bana getirilir ben imzalarım. Kız kardeşimin kocasına verilmesi için talimatım olmamıştır. Kız kardeşimin kocasının almasında yasalara aykırılık yoktur" cevabı verdiğini öne sürdü.

Adem Göktaş ayrıca, Maltepe Belediyesi'ne ait 34 UC 0087 plakalı otomobilin de Ordu Mesudiye ilçesine bağlı CHP'li Topçam Belediyesi'ne usulsüz olarak devredildiğini, CHP'li Topçam Belediye Başkanı'nın kaza yaparak bu arabayı kullanılmaz hale getirdiğini iddia etti.

Öte yandan, iddiaların sorulması üzerine Maltepe Belediye Başkanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber