Nakit para yerine geçen banka kartı dönemi başlıyor

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka kartlarını alışverişte nakit para yerine kullanılabilme dönemi başlıyor. Garanti Bankası, Paracard adındaki yeni banka kartını kullanıma sundu.

Banka kartlarının alışverişte nakit para yerine kullanılabildiğini vurgulamak üzere Garanti24 kartının yerini alan Paracard, vadesiz mevduat hesabı açtıran tüm müşterilere verilecek.

Paracard, Bonus Kontör gibi alışverişlerde bonus kazandıracak ve biriken bonuslar üye işyerlerinde bedava alışveriş olarak kullanılabilecek. Müşterilerin ellerinde bulunan Garanti24 kartları, önümüzdeki 3 yıl içinde Paracard ile değiştirilecek.

Kayıtlı ekonomiyi teşvik

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, ağırlıklı olarak

ATM'den nakit para çekmek için kullanılan banka kartlarının alışverişte de kullanımını artırmak ve bonus kazandırdığını vurgulamak amacıyla, banka kartlarının ?Paracard' olarak müşteriye sunulmasına karar verdiklerini belirtti.

Avrupa ve Amerika'da, son 10 yılda banka kartlarının alışverişte kullanımının arttığını kaydeden Sezgin, Türkiye'nin AB yolunda en önemli konularından birisi olan kayıtlı ekonomiye geçişte sayıları 40 milyona yaklaşan banka kartlarının önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Kullanımı artacak

?Banka kartı demek, nakit para demek? sloganıyla BKM'nin başlattığı kampanyanın amacının da aynı olduğunu vurgulayan Sezgin, bugün kredi kartı cirosunun yüzde 1'ini temsil eden banka kartları kullanımının, önümüzdeki 3 yıl içinde, düşük enflasyon ve banka kartının yaygınlaşmasıyla 10 kat daha artarak yüzde 10'lara ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

cnnturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber