Baykal'ın mal varlığı araştırılacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Alman Deniz Feneri ile Türkiye Deniz Feneri'ni ilişkilendiren açıklamaları nedeniyle Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin Baykal ve CHP'ye açtığı 1 milyon TL'lik davanın görülmesine başlandı. Mahkeme, CHP ile Baykal'ın sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılmasına karar verdi.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Deniz Feneri Derneği'nin avukatı Mehmet Yalçınkaya ile CHP ve Baykal'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu katıldı. Çörtoğlu, Baykal ve parti yöneticilerinin kamu yararı gözeterek, Deniz Feneri e.V. hakkında Almanya'da açılan davanın iddianamesi, dosya içindeki resmi belgeler ve kesinleşen gerekçeli mahkeme kararına dayanarak açıklamalarda bulunduklarını vurguladı.

Yargıç Hüseyin Ünaldı, davalı ve davacıların Türkiye çapında bilindiklerine dikkati çekerek, sosyal ve ekonomik durumları için müzekkere yazılıp yazılmaması konusundaki beyanlarını sordu. Derneğin avukatı Yalçınkaya, talep edilen manevi tazminat tutarının yüksek olduğunu belirterek, müzekkerenin yazılmasını istedi ve 'Bu şekilde mal varlıkları da ortaya çıkar' dedi. Bunun üzerine CHP ve Baykal'ın avukatı Çörtoğlu, 'Bu miktarı alacağınızı mı zannediyorsunuz?' diye tepki gösterdi.

Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber