ÖSS sahtekarlığından zoraki evlilik çıktı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'yi kazanamaması durumunda evlendirilecek olan genç kız, sınava kendisinin yerine girecek birini tuttu. Planları polis tarafından bozulan 2 genç kıza, 2'şer yıl hapis cezası verildi. Ceza daha sonra ?denetimli serbestliğe' çevrildi

Adana'da 2006 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı'na kendi yerine girmesi için başka birini tutan genç kızın sahtekarlık yapma nedeninin altından zorla evlilik çıktı. Şanlıurfalı Esma Atlıhan (26), Özel Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık hazırlık bölümünde 2 yıldan beri eğitimi alıyordu. İngilizce dersinden başarılı olamayan Esma, sınıfta kalması durumunda ailesi tarafından zorla evlendirilecekti. Bunu istemeyen Esma Atlıhan, daha kolay bir fakültede öğrenim görmek için yeniden sınava girmeye karar verdi. Sınavı kazanamayacağını düşünen genç kız, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Zerrin Yiğitalp'ten (25) yerine sınava girmesini istedi.

5 YIL DENETLENECEKLER

Arkadaşını kıramayan Yiğitalp, sınava girerken yakalandı. Haklarında dava açılan 2 genç kız, "sahtecilik" suçundan 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı denetimli serbesliğe çevirdi. 5 yıl denetime tabi tutulacak sanıklar, bu süre içinde suç işlerseler cezaevine gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber