BBP helikopteri kazası araştırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun Başkanı Hakkı Köylü, çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, ?Gerekirse İçişleri ve Ulaştırma bakanlarımızdan bilgi alacağız? dedi.

Köylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazayla ilgili tüm bilgi ve belgeleri değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

?Bu üzücü helikopter kazası, kazanın oluş şekli, kazadan önceki durum ve arama kurtarma çalışmalarını bütün yönleriyle açıklığa kavuşturmak için bir komisyon kuruldu. Biz ilk toplantımızda Komisyonun Başkanlık Divanını oluşturduk. Geçen salı yaptığımız ikinci toplantıda da kendimize bir yol haritası belirledik ve onun üzerine çalışmalarımıza başladık. İlk etapta dinleyeceğimiz kişileri tespit ettik. BBP yöneticilerinden üç kişiyi dinleyeceğiz. Onlara davetiye çıkardık, ayrıca telefonla da görüşeceğiz. Çarşamba günü bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Onları dinleyeceğiz. Daha sonra olayla ilgili bilgisi olan ve teknik bilgisi bulunan kişileri çağıracağız. Bazı kişileri de gerekirse bulundukları yerlerde dinleyebiliriz.?

?TEKNİK BİLGİ ALACAĞIZ?

Araştırma kapsamında konuyla ilgisi olan herkesi dinleyeceklerini ifade eden Hakkı Köylü, ?Kamu görevlilerimiz var. Kayseri ve Kahramanmaraş valilerinden bilgi alacağız. Gerekirse İçişleri ve Ulaştırma bakanlarımızdan bilgi alacağız? dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden teknik bir ekibi de dinleyeceklerini kaydeden Köylü, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile irtibata geçmiş olup da incelemede bulunmak üzere Türkiye'ye geleceği söylenen Kanadalı, Amerikalı ve Alman üç tane uzmanın Türkiye'ye gelmesi söz konusu. Biz de onları dinleyip kendilerinden bilgi alacağız. Yani olayın teknik yönünü de helikopterle ilgili, helikopterin yapısıyla ilgili, çalışması, bakımı ve onarımıyla ilgili bilgisi olan kişileri dileyip bilgi alacağız.?

?OLAY YERİNDE İNCELEME YAPACAĞIZ?

Hakkı Köylü, olay yerinde de incelemeler yapacaklarını belirterek, ?İlk etapta yapacağımız bunlar. Daha sonra olayın seyrine göre yetkimiz dahilinde ne yapmamız gerekiyorsa her şeyi yapacak ve bu olayı elimizden geldiğince tüm yönleriyle açıklığa kavuşturmaya çalışacağız? dedi.

Komisyona şu ana kadar ulaşan önemli bir bilgi ve belge olup olmadığı yönünde bir soruyu yanıtlayan Köylü, şöyle dedi:

?Bir iki tane bilgi geldi. O sıralarda Almanya'da görevli olan bir vatandaş BBP ile irtibatlı olarak gelmiş, incelemeler yapmış, fotoğraflar çekmiş. Kendine göre rapor hazırlamış, düşüncesini belirtmiş. Bize onu gönderdi. Biz onu daha değerlendirmedik, yeni geldi. Amerika'da sivil havacılıkla ilgili bir kurumun helikopterlerin yapısıyla ilgili raporu var. Oradan bize rapor geldi. O rapor büyük bir ihtimalle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne de gelmiş olmalı. Ne var içinde helikopter ile ilgili sakıncalı durum var mı, yok mu onları inceledikten sonra değerlendireceğiz.?

TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Köylü, ?Biz her şeyi değerlendireceğiz. Adalet Bakanlığı aracılığıyla Kahramanmaraş Savcılığından dosyanın bir suretini istedik. Orada neler var bakacağız. O dosyadaki bilgilerden hareketle yapacağımız başka şeyler de olabilir. Başka araştırmalar da olabilir. Onları da geldikten sonra değerlendireceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber