TOKİ dışındaki Ankara'nın en büyük kooperatif uygulaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'den sonra, Ankara'nın en büyük toplu konut projesi uygulaması olan Gölbaşı-Yaylabağ Toplu Konut Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BAŞSAN tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına S.S. Baş-Kent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliğinin Yöneticileri ve Müşavir Firma Yetkilileri katıldı.

Sinevisyon gösterisi sonrasında konuşan S.S. Baş-Kent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği başkanı Osman Kurt, kendisinin de kamuda daire başkanı olduğunu belirttikten sonra birliğin altında 40'ı aşkın kooperatif bulunduğuna dikkat çekti. Sayıştay'dan, Adalet Bakanlığında, Başbakanlıktan olmak üzere çok sayıda kurum personelinden müteşekkil kooperatifler bulunduğunu belirten Kurt, hedeflerinin ruhsat aldıktan sonra 4 yıl içinde projeyi tamamlamak ve 1 yıl içinde de çevre düzenlemesi yapmak olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir belediyesinde haziran ayında 1/5000 ve 1/1000'lik planlarının görüşüleceğini ifade eden Kurt "Ankara'da yaşabinabilir bir mekan oluşturmak istiyoruz" dedi.

Proje kapsamında toplam 6 bin konut bulunmakta olup, bunların 4.000 adedi müstakil bahçeli konut, geriye kalan yaklaşık 2.000 adedi ise çok katlı konutlar olarak tasarlanacaktır. Müstakil bahçeli konut olarak düşünülen konutlar için yaklaşık 500 m2 imar parseli ve bu parsel üzerinde 200 m2 brüt imar hakkı, çok katlı konutlar ise, 200 m2 brüt imar hakkı alanına sahip konutlar olarak projelendirilecektir.

Birlik Başkanının vermiş olduğu bilgilere göre 2008 yılı sonunda her bir üyeden 20 bin TL alınmış olup, bir çok kooperatif 2009 yılı başından bu yana aylık 700 TL civarı aidat almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber