Türkan Saylan, sonsuzluğa uğurlandı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve eğitime verdiği hizmetlerle anılan Türkan Saylan, sonsuzluğa uğurlandı

Binlerce seveni, bursiyerleri ve ÇYDD üyeleri son yolcuğunda Saylan'ı yalnız bırakmadı

19 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, binlerce seveni tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı. Saylan için ilk tören Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Törene eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, ÇYDD'nin Anadolu şubelerinden üyelerin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Türk bayrağına sarılı tabutun yanına, Saylan'ın bir resmi konulurken, çevresi de çiçeklerle süslendi. Salonda bulunanlardan birçok kişi gözyaşlarını tutamadı, salonda ?Türkiye laiktir, laik kalacak' ?Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları yükseldi. ÇYDD'den burs alan öğrenciler yaptıkları konuşmalarda Türkan Saylan'ı kaybetmenin acısını yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini söyledi. Saylan'ın tabutunun önünden saygı geçişi yapan sevenleri Saylan'a çok sevdiği papatyaları bıraktı.

Törenin sonunda Prof.Dr. Saylan'ın oğulları Çağlayan ve Çınar Örge, torunları Timur ve Tamer Örge ile derneğin üst düzey temsilcileri cenazenin yanında toplandı.

Tören, salondakilerin alkışları arasında sona erdi. Saylan'ın naaşı saat 16.00 sıralarında Harbiye'deki Lütfi Kırdar'dan, Teşvikiye Camii'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Harbiye'den Teşvikiye'ye alkışlar ve sloganlar eşliğinde götürüldü. Teşvikiye Camii'ne CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın yanısıra subayların üniformalarıyla geldiği görüldü. MUSTAFA MEYDAN / MURAT DÜZYOL / GÜL ÇELİKKOL

Ordu millet el ele

Cenaze korteji Teşvikiye Camii'ne doğruyürürken, bir grup tarafından ?Ordu Millet el ele' sloganı atıldı. Bunun üzerine başka bir grup ?Ne Şeriat ne darbe'diye bağırarak diğer gruba cevap verdi.

Başbuğ: Saylan'ı anmak borcumuz

SAYLAN için düzenlenen cenaze törenine gönderilen çelenkler de dikkat çekti. TSK'nın hazırlattığı çelengin cami avlusuna girerken alkışlandı. TSK'nın çelenginde, Saylan'ın çok sevdiği bilinen papatya kullanılması ince bir ayrıntı olarak göze çarptı. Genelkurmay ?Yaptığı hizmetler unutulmayacaktır' açıklaması yaparken Orgeneral İlker Başbuğ, ?Saylan'ı anmak bir mesaj değil TSK olarak borcumuz. Hizmetleri unutulmayacaktır. Çok büyük bir kayıp.' diye konuştu. Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Prof. Mehmet Haberal ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın gönderdiği çelenkler de dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber