Arınç: Baykal'ın olayı takip etmesini takdir ediyorum

Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili olarak, ?Merhamet saikiyle insanlardan para toplayacaksınız. Sonra o paraları iç edeceksiniz. Suç olmaktan da öte, ahlak dışı bir hareket' dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasının ahlak dışı bir olay olduğunu söyledi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu ?Teke Tek? programında Almanya'da mahkûmiyetlerle sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak konuşan Arınç, şunları kaydetti:

TÜRKİYE'YE YANSIMASI OLACAKTIR: Neresinden bakarsanız bakın çok acı bir olaydır. Suç olmaktan da öte, gerçekten ahlak dışı bir harekettir. Kabul etmek mümkün değildir. Merhamet saikiyle insanlardan para toplayacaksınız. Haklı bir şöhreti olan bir derneğin ismini kullanacaksınız. Sonra o paraları bir şekilde iç edeceksiniz veya birilerine havale edeceksiniz. Suç olmasa bile mutlaka takibi gerekir.

Ben, ?Üç beş edepsizin işi değil. Suç olmasa bile bu bir edepsizliktir, ahlak dışı bir olaydır' dedim. Üç beş kişiye havale ederek, ?Hadi edepsiz' diyerek olayı küçültmüyorum. Böyle bir olayın Türkiye ile bağlantısı bir yargı kararıyla tespit edilirse, onun Türkiye'ye yansıması mutlaka olacaktır. Bu kararın Türkiye'ye getirilmesi, oradaki delillerin incelenmesi ve ?Türkiye ile bağlantısı var' denildiğinde hangi isimler varsa onların soruşturulması, Türk adaletinin de işidir.

SUÇLUNUN ARKASINDA DURAMAYIZ: Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamalarından bu konuyla ilgili sürecin son noktaya geldiğini anlıyoruz. Sayın üç savcı bu işi takiple görevlendirilmiştir. Yeterli delil ve emareler varsa dava açacaklar. Bu süreç içerisinde kim suçlu çıkarsa hiçbirisinin arkasında, hiçbirimiz duramayız. Ama şimdiden RTÜK Başkanı için söylenen, başkaları için söylenen şeyleri, masumiyet karinesine karşı bulurum. Gecikme olup olmadığı soruşturmayla ortaya çıkacak. Sayın Şahin ve Ergin de bu konuda bilerek savsaklama yapabilecek insanlar değillerdir.

Ama bu kanaattir. Bu kanaatin aksine bir şey ortaya çıkarsa bunu da kabullenmek durumundayız.

Bülent Arınç ve Veysel Eroğlu, Göredes Barajı isale hattı temel atma törenine katıldı.

?Baykal'ın olayı takip etmesini takdir ediyorum'

Baykal ve CHP'lilerin olayı takip etmesini de doğru bulduğunu belirten Arınç, ?Siyasetçi olarak da takdir ediyorum. Bundan iç politikaya yönelik rant elde etme düşüncesinin ben şu ana kadar şahidi değilim? diye konuştu. Arınç şöyle dedi:

?Bu konuda Adalet Bakanlığı harekete geçti. Mehmet Ali Şahin'i en az kendim kadar dürüst bilirim. Kimseyi himaye edici bir tavrı olmamıştır. ?Yavaş ilerliyor' derken, bürokraside yan odadan bile evrakın yedi günde geldiğini hepimiz biliriz. Özellikle Sayın Baykal ve arkadaşlarının, bu konunun özel takipçileri gibi, yani hukuk içerisinde bu takibi yapmalarını da çok doğru buluyorum. Türkiye dışında işlenmiş bir olayın, aldatılmış insanların hukukunu müdafaa etmek, bu paraların Türkiye'ye transferi söz konusu olmuşsa, kimlere ne şekilde transfer edildiğini öğrenmek her yurttaşın vazifesidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber