Şener, TBMM'de grup kurmayı hedefliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi'ni hayata geçiren eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, partisinin kuruluşunu pazartesi günü açıklıyor

AKP'den istifa eden Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk'ün de partiye katılacağı, Şener'in TBMM'de grup kurmayı hedeflediği öğrenildi.

Şener, İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini verdikten sonra basın toplantısı düzenleyerek partisini tanıtacak. Milliyet'e yaptığı açıklamada, kurucuların yeni isimlerden oluşacağını vurgulayan Şener, ?Yeni bir siyaset anlayışı getiriyoruz? diye konuştu.

Şener, 29 Mart yerel seçimlerinde bütün partilerin kaybettiğini kaydederek, ?İktidar partisi kaybetti, muhalefet de kazanamamıştır. Halk yeni bir siyasi çıkış bekliyor. Kamuoyuna güçlü bir deklarasyon yayımlayacağız. Yeni hareket, sağduyunun ve salim aklın sözcülüğünü yapacak? dedi.

Şener'in eski milletvekillerini ?yeni isim? prensibi nedeniyle kurucular arasına koymayacağı belirtildi. Ancak parti kurulur kurulmaz TBMM'de de temsil edilecek. AKP'den istifa eden Yozgat Bağımsız Milletvekili Öztürk'ün Şener'in partisine katılacağı öğrenildi.

Şener'in AKP'den geçen dönem milletvekili olan ancak yeni dönemde Meclis dışı kalan isimlerle birlikte hareket ettiği de belirtildi. Bu isimler arasında eski Ağrı milletvekili Halil Özyolcu, eski Sinop milletvekili Mustafa Öztürk, eski Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaplan, eski Batman milletvekili Mehmet Ali Suçin ve eski Elazığ milletvekili Abdülbaki Türkoğlu'nun yer aldığı öne sürüldü. Şener'le birlikte hareket edenler arasında eski Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ın da olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber