Keneden 2 ölüm daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yozgat'tan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sivas'a sevk edilen kadın, hastanede öldü.

Alınan bilgiye göre, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 23 yaşındaki N.K, bir süre önce rahatsızlandı.

KKKA hastalığı şüphesiyle 3 gün önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen N.K, enfeksiyon hastalıkları servisinde bugün yaşamını yitirdi.

KKKA'DAN BİR ÖLÜM DAHA

- Tokat'tan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sivas'a sevk edilen yaşlı adam öldü.

Alınan bilgiye göre, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kuzbağı beldesinde yaşayan 71 yaşındaki M.T. rahatsızlandı.

KKKA hastalığı şüphesiyle 2 gün önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen M.T, enfeksiyon hastalıkları servisinde dün akşam yaşamını yitirdi.

M.T'nin cenazesi, Kuzbağı beldesinde toprağa verildi.

KKKA hastalığı şüphesiyle son 2 günde Tokat'ın Zile ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 38 yaşındaki H.K. ile Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 23 yaşındaki N.K. de Sivas'ta hayatını kaybetmişti.


AKDAĞ: KKKA VAKALARINDA CİDDİ AZALMA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakalarında bu yıl ciddi azalma olacağını düşündüklerini belirtti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Devlet Hastanesinin açılışı için ilçeye gelen Akdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KKKA hastalığı vakalarındaki son durumun sorulması üzerine Bakan Akdağ, bakanlık ve hükümet olarak hastalığın önlenmesi yönünde ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Hastalığın teşhisinin Türkiye'de 2003 yılında konulduğuna dikkati çeken Akdağ, "Bilim adamlarımızla bir taraftan koruyucu, bir taraftan tedavi edici çalışmalar yaptık. Hem hastalığı zamanında ve erken yakalama imkanımız doğdu hem de vatandaşımızın kendisini koruma hakkındaki bilgisi arttı. Bu hastalık daha çok orta Anadolu'nun kuzeyinde görülüyor. Buralarda bulunan keneler daha çok hastalığa neden oluyor. Başka bölgelerde de tek tek görülüyor ama bin 200 köyümüzde tabiri caizse göğüs göğüse çalışma yapıyoruz.Bir önceki ve ondan önceki yılların mayıs ayı verilerine göre hem sayılarda azalma oldu hem de hastalanan vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenlerin sayısı azaldı" dedi.

Geçmiş vakalara bakıldığında KKKA hastalığına yakalananların yüzde 5'inin hayatını kaybettiğini belirten Bakan Akdağ, "Bu rakam diğer ülkelerde yüzde 20'ye kadar çıkıyor. Bu rakam hastalıkla nasıl etkin mücadele ettiğimizi gösteriyor. Yüzde 5'ten bunu kaça indirebiliriz diye büyük gayret içindeyiz" diye konuştu.

Akdağ, bir soru üzerine, Türkiye'de şu anda domuz gribine yakalanan kimse bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber