BBP Topçu'ya emanet

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN HASAN

BBP Genel Başkanlığı için 3 aday yarıştı. İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamadı. İki adayın çekildiği üçüncü turda 507 oy alan Yalçın Topçu genel başkan oldu

BBP Genel Başkanlığı'na Yalçın Topçu seçildi. BBP'nin, Kurucu Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında yaşamını yitirmesinin ardından dün gerçekleştirilen 4. olağanüstü kongresinde duygu dolu anlar yaşandı. Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrenin açılışında, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Kur'an-ı Kerim okudu. Üzerinde bayrak, çiçek ve Yazıcıoğlu'nun portresinin bulunduğu bir koltuk boş tutuldu. Salona da, Yazıcıoğlu'nun sözlerinin yer aldığı afişler asıldı. Yazıcıoğlu'nun portresinin karlı dağ görüntüsü üzerine yerleştirildiği dev afiş dikkat çekti.

Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, gönderdiği mesajda ?Muhsin Başkansız bir kurultayda gönlümüz buruk, yüreğimiz yastadır. Aranızda olmayı çok isterdim. Ancak, sağlık durumum oradaki ortamı kaldıramayacaktı. Her kim genel başkan olursa parti başkanlığı ile çok önemli bir misyonu da üstlenecektir? dedi.

Divan Başkanı Hasan Çağlayan da, Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu'nu ?Siz bizim emanetlerimizsiniz? diyerek kürsüye davet etti. Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler sunulan sinevizyon gösterisi sırasında, duygusal anlar yaşandı.

Kürsüden ?Sayın Genel Başkanımız Yazıcıoğlu salona teşrif etmiştir? anonsundan sonra sinevizyonda, Yazıcıoğlu'nun önceki kongrelere gelişi gösterildi. Firuze Yazıcıoğlu ile bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Adaylar el ele tutuştu

Seçimlerde Genel Başkan Yalçın Topçu, eski Alperen Ocakları Başkanı Tuna Koç ve Sivas il örgütünden Adem Işık yarıştı. Topçu, Koç ve Işık el ele tutuşarak, birlik görüntüsü verdi.

1093 delegeden 860'ının oy kullandığı ilk turda 845 oy geçerli sayılırken, Topçu 455, Koç 387 ve Işık 3 oy aldı. 757 delegenin oy kullandığı ikinci turda ise, 752 geçerli oyun 404'ünü Topçu, 348'ini Koç aldı. Koç ve Işık'ın çekildiklerini açıklamasının ardından üçüncü tur oylama tek adayla yapıldı. 516 oydan 508'inin geçerli sayıldığı oylamada Topçu, 507 oyla yeni genel başkan oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber