Milletvekili zammı Erdoğan'a takıldı

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerinin her bütçe döneminde gündeme getirdikleri maaş artışı talepleri, bu yıl da sonuçsuz kaldı. 2005 Mali Yılı Bütçe tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP milletvekilleri maaşlarına zam yapılması için girişimde bulundu. Bu çerçevede milletvekilleri, 6 milyar lira olan maaşlarının 8.5 milyar liraya çıkarılması talebini parti yöneticileri aracılığı ile genel başkanlarına iletti. AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile CHP'li Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Özyürek tarafından bir de önerge hazırlandı.

Hazırlanan önergenin bütçe tasarısının özlük haklarını düzenleyen 24'üncü maddesi üzerinde verilmesi kararlaştırıldı. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, buna karşı çıkınca zam girişimi başarısız oldu.

Sert tepki
Başbakan Erdoğan, ?Biz asgari ücretin artırılmasının yollarını ararken milletvekilli arkadaşlarımızın böyle bir talepte bulunmaları yanlıştır. Bu kamuoyunda da çok yanlış anlaşılır. O sebeple maaşların artırılması şu an için söz konusu olamaz? diyerek tepkisini gösterdi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber