Veliler hademe olarak çalıştırılıyor iddiası!!!

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddianın sahibi Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Kemal Özer, kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirerek dar gelirli ve yoksul ailelerin yoğun olarak yaşadığı Meram ve Karatay ilçelerine gittiklerini, Necati Çetinkaya ve Uluırmak İlköğretim okullarında velilerin hademe olarak çalıştırıldıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı öğrenci velilerinin 6 milyon dergi parasına karşılık 15 gün temizlik hizmeti vermeye zorlandığını ifade eden Özer, "Özellikle kenar mahallelerdeki ilköğretim okullarında okul içlerinin, sınıfların, tuvaletlerin temizliği öğrenci anneleri ve velilerine zorla yaptırılmaktadır. Artan şikayetler üzerine yaptığımız inceleme ve gözlemlerde bazı okullarda sınıflara nöbetçi veli listelerinin bile asıldığı tespit edilmiştir. Müstahdemlerine söz geçiremeyen idareciler gözünü velilere dikmiş, okullardaki resmi görevli müstahdemlere ise velilerin başında çavuşluk yaptırılmaktadır. Müstahdemler sadece okul yöneticilerinin getir-götür işlerini yapıyor." diye konuştu.
ZENGİNLER LİSTEDE YOK

Listelerde zengin velilerin isimlerinin yer almadığını belirten Özer, okul temizlik işlerini hak arama bilinci az, fakir öğrenci annelerine yaptırılmasını "en basitinden büyük bir ayıp" olarak değerlendirdi. Özer, müstahdemi olmayan okullarda ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın ayırdığı bütçeden okul temizlik işlerinin ihale edilmediğini, bunun yerine yoksul velilerin çalıştırılmasının tercih edildiğini kaydetti.

'GÜNDELİKÇİ ÇALIŞTIRIYORUZ'
İddalarda adı geçen Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Pekmez ise hademe sorunlarının olmadığını, okulda ikisi kadrolu 4 müstahdemin çalıştığını, sınıf öğretmenlerinin kimi zaman ücretli olarak yoksul kadınlara iş verdiğini söyledi. Uluırmak İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Şengül Fidan da iddiaları yalanlayarak, tek kişi olan müstahdemin yetersiz kaldığını bu nedenle "gündelikçi" çalıştırdıklarını ifade etti.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber