Cumhuriyet Savcısı'ndan zabıtaya 16 hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de tartıştığı kişinin başına vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli zabıta memuru Hüseyin Demirçivi için Cumhuriyet Savcısı, 16 yıla kadar hapis cezası istedi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Hüseyin Demirçivi ile avukatlar katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Erkan Bulat, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Hüseyin Demirçivi'nin yaralama kastıyla hareket ederek Doğan Kalender'in ölümüne neden olduğu kanaatine vardığını belirten Cumhuriyet Savcısı, bu eyleminden dolayı sanığın 12 yıldan 16 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı, sanığa verilecek cezada ?haksız tahrik? hükümlerinin de göz önünde bulundurulmasını ve 1/4 oranından 3/4 oranına kadar indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın, Kalender'in eşi Şerife Kalender'i ?basit şekilde yaralaması? nedeniyle de 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Görevli memura direnme suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan Şerife Kalender'in beraatını talep eden Cumhuriyet Savcısı, tehdit suçunu işlediği iddiasıyla Doğan Kalender'in oğlu Caner Kalender'in ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiği görüşünü bildirdi.

Sanık müdafilerine savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

OLAY

Güzelyalı'da, geçen yıl Kasım ayında Şerife ve Doğan Kalender çifti, sokakta kağıt toplayan kişiye zabıta ekibinin müdahalesine tepki göstermiş ve zabıta memurlarıyla bu kişiler arasında tartışma yaşanmıştı.

Tartışma sırasında başından darbe alan Doğan Kalender, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından savcılıkça serbest bırakılan Zabıta Memuru, Kalender'in ölümü üzerine yeniden gözaltına alınmış, ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Mahkemeye yapılan itiraz üzerine Zabıta Memuru Hüseyin Demirçivi'nin, tutuklanmasına karar verilmişti.

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, görgü tanıklarının beyanlarından yola çıkarak, Hüseyin Demirçivi'nin, ?Kasten adam yaralama sonucu bir kişinin ölümüne neden olma? suçundan, Şerife Kalender ve oğlu Caner Kalender'in de ?Görevi yaptırmama?, ?Tehdit? ve ?Hakaret? suçlarından cezalandırılmalarını talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber