Yurtdışı sürekli görev yönetmeliğinde Dış Ticaret Müs. için değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Mayıs 2009 SALIResmî GazeteSayı : 27239

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2009/15018

Ekli ?Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelikte değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?in yürürlüğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre, Bakanlar Kurulu'nca 25/5/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

YURTDIŞINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL HAKKINDA

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (i) ve (j) bentleri, 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "Dış Ticaret Müsteşarlığı personeli ve" ibaresi, geçici 3 üncü maddesi ile aynı Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelin Dış Ticaret Müsteşarlığına ait (9) numaralı bölümü ve (2) sayılı cetvelin Dış Ticaret Müsteşarlığına ait (9) numaralı bölümü yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


ESKİ HÜKÜMLER

KAPSAM

Madde 2: (2) Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

ATAMA YAPILACAK KADRO UNVANLARI

Madde 5- (1) Kurumlarca yurtdışı teşkilatına atama yapılacak kadro unvanları aşağıda belirtilmiştir:

ğ) Dış Ticaret Müsteşarlığı; daimi temsilci yardımcısı, ticaret başmüşaviri, ticaret müşaviri, ticaret müşavir yardımcısı ve ticaret ataşesi.

ÖZEL ŞARTLAR

Madde 7- (1) Kurumların personelinde arayacağı özel şartlar aşağıda belirtilmiştir:

i) Ticaret başmüşaviri kadrolarına atanabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olup daire başkanı veya daha üst unvanlı kadrolarda çalışmış olmak şarttır. Bu kadroya yapılacak atamalarda dış ticaret uzmanı veya merkezî denetim elemanı olmak tercih sebebidir.

j) Ticaret müşaviri, ticaret müşavir yardımcısı ve ticaret ataşesi kadrolarına atanabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak şarttır. Ticaret müşaviri ve ticaret müşavir yardımcısı kadrolarına yapılacak atamalarda dış ticaret uzmanı veya merkezî denetim elemanı olmak tercih sebebidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber